Dimecres, 3 de setembre del 2014 | 20:14
Opinió
Som titelles de l'Estat?
Miquel Sellarès
Periodista
Aquests dies he rebut l'invitació per parlar de l'afer Jordi Pujol de dues televisions espanyoles. I per parlar dels "sectors dels negocis" de CiU, dels fills... etc. I els hi he respost que fa 30 anys vaig parlar clar i vaig inventar-me la marca "sector dels negocis" sense registrar-la, però, ni cobrar-ne cap copyright... I el premi que vaig rebre va ser l'expulsió de CDC, partit que, humilment, vaig cofundar. Tothom va callar, llavors. Ho podeu llegir les meves memòries Construint un Estat nou (Angle Editorial).
 ·
Crònica · Política
Nova fase: cicle electoral per l'autodeterminació
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Quan ens convé trencar amb la legalitat espanyola i afrontar les represàlies del seu Estat? Un estratega, estudiós de la I Guerra Mundial, assegura: "és temerari atacar un enemic atrinxerat i que la marrada més llarga acostuma a ser el camí més curt". Hem de tenir-ho present en plantejar la resposta a la suspensió de la consulta, amb la qual l'Estat espanyol busca, com efecte col·lateral, la divisió del bloc sobiranista per intentar el seu col·lapse.
Opinió
La millor resposta al Constitucional, un Govern d'unitat
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
El temps s'escola vers la cita històrica del 9 de novembre. Travessem un congost ple d'obstacles. Pels qui senten l'emoció dels grans episodis, n'hi ha per sucar-hi pa. Una àmplia majoria de la societat catalana està en el seu lloc.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Visca Pujol
Ivan Mambrillas
- L'antihumanisme teòric que promovia un dissortat filòsof francès no volia dir sinó que un abordatge molt eficaç ─posem per cas─ de l'afer Pujol podria consistir a psicologitzar-lo... sempre que ens proposéssim, és clar, no entendre'n res.
 ·
La fotografia
Ara és l'hora d'inscriure's: omplim els carrers aquest 11 de setembre
La Via Catalana torna a centrar l'atenció de la societat catalana aquest proper Onze de Setembre per a capgirar, tal i com ho va fer el 2013, la lamentable situació política, econòmica, social, de dret i lingüística que pateix Catalunya actualment.
Opinió · Política
Colonitzar l'imaginari
Mireia Canals i Botines
Diputada al Parlament de Catalunya
Ja en parlava en Carles Puigdemont fa uns anys en el seu bloc: colonitzar l'imaginari és dominar l'altre amb la imposició d'idees.
 ·
Recull de premsa
Rahola: "Vam fallar si vam callar, i vam fallar si no ho vam descobrir"
"A Catalunya hi ha hagut un sistema d'influències, amb el fill del Pujol pel mig? I si se sabia, per què es va permetre? ¿On era la premsa, l'emrpesariat, la societat civil...?"
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Francament: no sé veure quin sentit tindria ajornar el desafiament"
"La qüestió és saber si el factor temps ens va a favor o en contra. ¿Té cap sentit ajornar uns mesos "l'hora gran" (per raó de la governació del país, per la necessària unitat dels partits, pel suport popular, pel reconeixement internacional)?"
 ·
Crònica · Política
La nova fase
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Amb la impugnació llei de consultes i la convocatòria del 9N per part del govern espanyol entrarem en una nova fase, tal com anunciar el President.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí