Dijous, 28 de abril del 2011 | 19:55
 ·
Crònica · Política catalana
El PSC torna a caure al cercle viciós del PSOE
El PSC és incapaç de trencar el cercle. El cap de l'oposició i president del seu grup parlamentari, Joaquim Nadal, va oferir al Govern d'Artur Mas tot el seu suport per aconseguir el cobrament dels 1450 milions d'euros del fons de competitivitat de l'any 2011, que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero no ha inclòs als seus pressupostos.
 ·
Crònica · Euskal Herria
ETA Herria
Espanya nega l'existència del poble basc, d'Euskal Herria, però no té cap inconvenient en reconèixer un "territori ETA", una mena d'ETA Herria on l'organització armada imposaria constantment la seva voluntat.
Opinió · Esport i Ciutadania
Qui esmorza amb la supèrbia sopa amb la vergonya
Sergi Sol
Periodista
Gabriel García Márquez atribueix a l'home que va alliberar Amèrica del jou del espanyols una frase que bé hauria fet Guardiola de tirar en cara a Mourinho.  Deia Simón Bolívar que qui esmorza amb la supèrbia sopa amb la vergonya.
 ·
Notícia · Madrid
El català sí que entra al Bernabéu, les estelades no
"Les banderes catalanes amb estrelles no passen", va afirmar un membre de seguretat a Catalunya Ràdio. D'altra banda, la pressió de la directiva del FC Barcelona va donar resultats i el català va ser utilitzat a la megafonia durant el partit.
 ·
Notícia · Societat civil
Històrics de l'independentisme i el catalanisme donen suport a la Conferència Nacional
En un acte previ a la Conferència que se celebrarà aquest dissabte, s'han presentat els noms de les personalitats que han signat un manifest de suport per constituir la futura Assemblea Nacional
 ·
Notícia · Unió europea
"Per què les autoritats espanyoles han publicat ara l'informe d'una visita del 2007?"
Mauro Palma, membre del Comitè per a la prevenció de la Tortura del Consell Europeu, torna a mostrar les ombres existents sobre el respecte als drets humans a l'Estat espanyol: "tenim molts dubtes de les operacions de la Guàrdia civil a Intxarroundo".
 ·
Notícia · Euskal Herria
Egibar: "PSOE i PP alteren la realitat electoral per controlar la política basca"
El president del GBB del PNB, Joseba Egibar, creu que la decisió d'impugnar totes les llistes de Bildu confirma que el Govern central "ha apostat, sense matisos, per la il·legalització" amb la que PSOE i PP, fet que considera un "escàndol polític".
 ·
Crònica · Afers religiosos
Creu de Sant Jordi a les germanes Vedruna, precursores del seu temps
Ahir es van lliurar els guardons de la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 15 entitats catalanes, entre les què hi destaquen persones vinculades a l'Església catòlica com el monjo de Montserrat, Lluís Duch, la germana vedruna Maria Dolors Bassols o el pedagog Jordi Cots.
 ·
Notícia · Cultura
Joel Joan radiografia els abusos de poder
L'actor i director Joel Joan ha anunciat que prepara un nou film. Sota el títol 'Fènix 11·23' Joan ha explicat a l'ACN l'objectiu d'aquesta nova cinta: portar al cinema l'esperpèntica escena que van protagonitzar les autoritats el 2004 en acusar de terrorista Èric Bertran, un jove de 14 anys.
 ·
Notícia · Societat civil
El vídeo de lipdub per la llengua
La Plataforma per la Llengua ha estrenat aquesta setmana el vídeo oficial del lipdub per la llengua que es va enregistrar els dies 15 i 16 d'abril. Pensat com una eina per demostrar el poder d'integració de la llengua catalana, el lipdub ha comptat amb l'assistència de més de 1.500 persones.
 ·
Crònica · Internacional
El pes creixent de l'extrema dreta i els populismes condicionen el funcionament de la UE
Toni Reig
Periodista
L'onada de populisme polític que sacseja Europa i la força de l'extrema dreta a diversos estats europeus està portant els partits de dreta clàssics a adoptar l'agenda política d'aquestes formacions i condiciona el funcionament de la UE, les màximes instancies de la qual tenen majoria de governs i diputats o representants de dretes.
 ·
Recull de premsa · Política
J. Gifreu: "El debat sobre la independència no fugirà fins al dia del referèndum"
"El país viu aquest abril l'esclat de la primavera". Així ha iniciat Josep Gifreu, professor de comunicació de la UPF, el seu article publicat aquesta setmana a El Punt, on hi sentencia que Catalunya ha traspassat un punt de no retorn.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí