Dijous, 25 de setembre del 2014 | 20:10
Crònica · Política catalana
9-N, dia de la dignitat democràtica
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El Govern espanyol ha tornat a menysprear la voluntat del poble català amb la impugnació de la Llei de Consultades aprovada per 106 dels 105 diputats del Parlament de Catalunya. El "Congreso de los Diputados" va menystenir el voler del nostre poble quan no va voler prendre en consideració la proposició del nostre Parlament per celebrar un referèndum sobre la independència.
Opinió
Massa i poder, amb el permís de Canetti
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Deia Joan Estelrich l'any 1930 que la política és, bàsicament , acció. Els debats intel·lectuals, les propostes de futur, el model de societat que inspira l'acció quedava llavors en un segon pla.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Per una 'Radical Independence Campaign'
Ivan Mambrillas
El que llasta l'independentisme no és la dèria de l'esquerra més escorada a confondre emancipació nacional i subversió de l'estat de coses, sinó, ben al contrari.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Nova web catalana de política i cristianisme
El blog In saecula saeculorum (pels segles dels segles), creat pel periodista Oriol Domingo el 22 de setembre del 2008, acaba de convertir-se en web.
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "La mobilització ciutadana ha estat la principal garantia i motor del procés, i encara ho és"
"La campanya per fer efectiva la convocatòria del 9 de novembre [...] no es proposa decantaments de posició transitoris o efímers. Busca commoure les consciències i guanyar les voluntats".
 ·
Recull de premsa
Sellarès: "En cap de les dotze universitats no es pot estudiar qüestions de defensa i seguretat. És una anomalia"
"El projecte català, per molt original que vulgui ser, haurà d'acoblar-se al context internacional de les aliances [...] i seran les seves institucions [...] les que decidiran quin és el seu model de seguretat i defensa".
 ·
Crònica · Política
Legalitat, desobediència: sobirania
Josep Ferrer
Filòleg, polític i membre fundador de l'ANC
Les paraules admeten tota mena d'ambigüitats, però els fets no n'admeten cap. Com més el procés d'autodeterminació nacional de Catalunya avança en el terreny dels fets, més les ambigüitats salten pels aires i apareixen les contradiccions que amagaven.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí