Dilluns, 17 de novembre del 2014 | 21:13
Crònica · Política catalana
Candidatura d'emergència i esperança
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Les desenes de milers de persones que han fet la campanya electoral amb la iniciativa "Ara és l'hora" (la gigaenquesta, l'acte de la plaça de Catalunya, els centenars d'actes i milers de paradetes) no es mereixen que el seu exemple d'unitat sigui ignorat l'endemà de la consulta. Els quaranta mil voluntaris que van fer possible el 9N no es mereixen que els partits polítics catalans, desapareguts en la campanya, reapareguin la setmana següent prioritzant la seva posició en la correlació de forces electorals.
 ·
TribunaTV
TribunaTV a la conferència 'El Procés després del 9N. Escenaris de futur i qualitat democràtica'
 ·
Crònica · Política
I si votéssim el PP?
Per avançar cap a la independència, què és millor: que els catalans votem d'aquí a dos mesos o d'aquí a dos anys? Per a poder respondre aquesta pregunta amb ple coneixement de causa caldria saber quin context polític hi haurà l'any 2016. I no ho sabem. Però sí que coneixem la conjuntura actual, i té elements favorables a la causa independentista.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Construir un Estat nou des de la pluralitat d'opcions
És cert que la immensa majoria de la bona gent sobiranista del nostre país que s'aixopluga en la pluralitat ideològica de l'ANC i d'Òmnium Cultural voldria i somiaria amb una llista unitària, per una sola vegada --i amb caràcter excepcional-- que permeti la forma més aproximada a un referèndum o a unes eleccions plebiscitàries.
 ·
La fotografia
Més per Mallorca ratifica el lideratge de Barceló
El candidat de MÉS a la presidència del Govern, Biel Barceló, s'ha assegurat com a cap visible de Més per Mallorca aquest cap de setmana, amb els vots de gairebé 4.500 militants i simpatitzants.
 ·
Recull de premsa
Culla: "No conec cap llibre favorable a la secessió que insulti els partidaris de la unió titllant-los en bloc de bojos"
"Després d'haver qualificat el 9-N com "el día de la deslealtad ", De Carreras formulava a El País de dimecres passat aquest tranquil·litzador missatge: "Los catalanes no son un problema; los nacionalistas que se han apropiado desde hace años de la Generalitat sí lo son".
 ·
Llibres / revistes
L'Estat contra Mas
 ·
Recull de premsa
Rull: "Ja no es tracta de fer allò que és possible sinó de fer possible allò a què aspirem"
"Convergència va néixer com un partit atípic. [...] Això va facilitar el seu ràpid empelt amb el cos central del país".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Informe SIC
L'esclerosi de l'unionisme
El 9N és una victòria indiscutible de la revolució democràtica i nacional en marxa avui dia a Catalunya. I és alhora un fracàs de l'unionisme el qual, sense projecte alternatiu, s'ha basat en les lleis del postfranquisme fetes amb la pressió dels franquistes i dels golpistes militars. I amb l'únic argument de la por i la sagrada unitat d'Espanya. Aquesta estratègia de l'unionisme s'ha estimbat contra la voluntat de més de 2,3 milions de ciutadans que exigeixen el dret a decidir.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí