Friday, 6 de May del 2011 | 19:12
 ·
Crònica · Madrid
Benvinguts a la Catalunya independent! (del PSOE)
Ha arrencat la campanya electoral i els líders socialistes espanyols no trepitjaran Catalunya. Ni la ministra Carme Chacón que, tot i ser membre de l'executiva del PSC, ja fa temps que s'ha instal·lat amb cor i ànima al madrileny carrer de Ferraz. Els lectors d'Astèrix poden exclamar, sense por, que estan bojos aquests romans: sense que ningú des del sobiranisme els ho demanés, han deixat clar que Catalunya està al marge d'Espanya.
 ·
Crònica · Euskal Herria
El TC acaba amb l'apartheid basc
A l'esquerra abertzale li ha costat vuit anys treure el cap i superar la llei de partits. No ho ha fet sola, ha necessitat l'ajuda d'altres partits com Eusko Alkartasuna i Alternatiba. Això, i també complir la llei.

Opinió · Política
Conquerir la capital de la Nació
Miquel Sellarès
Periodista
Qui escriu aquestes línies no és antisocialista. Ans el contrari, crec que els socialistes catalans, juntament amb CiU i ERC, representen una part fonamental del nostre teixit social i polític.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Victòria històrica de l'SNP
Marc Sanjaume
Politòleg
La nit d'avui podria passar a la història d'Escòcia si el recompte final acaba donant una àmplia majoria al partit del primer ministre Alex Salmond.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
La Brunete torna a la càrrega per la presència de Bildu el 22-M, amb doble portada inclosa
"El TC avala els proetarres" –ABC- o "El PSOE du a ETA a les urnes" –La Gaceta-, són alguns dels titulars que omplen els quioscos des d'aquest matí, amb sorpresa inclosa: La Razón ha canviat la seva portada en l'edició catalana.
 ·
Notícia · Comunicació
Canal 9 se supera i farà un debat sense debat
La televisió pública valenciana emetrà el programa a dos quarts de dotze de la nit en diferit i els candidats a les eleccions a la Generalitat no podran interpel·lar-se entre ells.
Opinió · Política
Una bona notícia per la pau
Humbert Roma
Periodista
Que la coalició "Bildu" –EA, Alternatiba i independents– es pugui presentar a les eleccions del 22-M és una molt bona notícia. Com ho és que el Constitucional espanyol, amb una votació ajustada, hagi esmenat la plana al Suprem.
 ·
Notícia · Societat civil
"L'administració vulnera l'Estatut en no assumir la demanda de matriculació en valencià"
A la Generalitat Valenciana li espanta molt l'ús de la llengua pròpia. Tant, que fins i tot arriba a vulnerar l'Estatut del País Valencià per tal que la llengua pròpia desaparegui de l'ensenyament públic.
 ·
Notícia · Política
El Tribunal Constitucional permet a Bildu concórrer a les eleccions del 22-M
La decisió final, que revoca la sentència del Suprem, ha estat presa pel Ple del tribunal, on hi ha majoria de l'anomenat sector 'progressista' –és un dir, evidentment-, després que la sala segona del TC no pogués desencallar el cas.

 ·
Recull de premsa · Política
Sergi Sol: "Si tenim vocació nacional, ens haurem d'implantar a tota la nació"
El periodista Sergi Sol ha defensat la unió de tots els Països Catalans com la nació catalana completa a un article a El Punt, on ha instat a actuar amb lògica: "Si tenim vocació nacional bé ens haurem d'implantar a tota la nació, no? És d'una lògica colpidora".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí