Dijous, 11 de desembre del 2014 | 21:47
Crònica · Política catalana
El procés: Mas i Junqueras
Passats uns dies de les conferències-proposta de Mas i de Junqueras, ambdós líders ja han tingut temps per copsar la reacció dels seus, i més encara: la reacció de la majoria social sobiranista. Amb aquest temps, Junqueras i Mas han pogut adonar-se com les seves propostes presentaven punts de conflicte i actituds d'un i altre que calia modificar.
Opinió · Política catalana
Legalitat i independència
Enric Padrosa
Associació Josep-Narcís Roca i Ferreras
La tan esmentada "legalitat" espanyola --en aquest cas, la del Partit Popular (PP)-- és il·legal perquè no és democràtica.
Opinió
La força de l'atavisme
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Una característica que distingeix els clàssics, i no faré cap afirmació original en dir això, és el fet de no passar de moda.
 ·
Crònica · Afers religiosos
L'església i el sobiranisme interpel·len els Godó
Els Godó a Poblet i l'Estat sobirà segons l'abat Esteva és el títol del segon post més llegit a la web In saecula saeculorum, pàgina catalana que es defineix com "temps i espai oberts a episodis cívics, qüestions diverses de la condició humana i d'experiència cristiana".
 ·
Recull de premsa
Casals: "Treballem per construir un futur en què la nostra cultura podrà conviure sense traves"
"Estem convençuts que amb un estat propi tindrem l'oportunitat de fer-ho molt millor, volem viure fora del bucle avorrit de l'autonomia resignada i ploramiques".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "Ara esperem de la política convencional que tingui la flexibilitat necessària per poder arribar a grans acords"
"Justament ara és quan més flexibles i inclusives haurien de ser les posicions, i més conciliadores les actituds i els discursos".
 ·
Crònica · Política catalana
Desobeir sense infringir la llei
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
És inútil presentar una candidatura unitària si no es comparteix l'estratègia del Govern d'Unitat posterior a les eleccions plebiscitàries. Aflorarien divergències greus que serien letals per al procés vers la independència. El Consell Assessor per la Transició Nacional va proposar un full de ruta molt subtil per arribar a la independència en el cas altament probable d'una oposició fèrria de l'Estat espanyol a la voluntat majoritària dels catalans.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí