Dimarts, 10 de febrer del 2015 | 18:53
Opinió · Societat civil
Comandar el procés
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
Des que es va celebrar la primera de les consultes sobre la independència, el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt, el projecte independentista no ha parat de créixer i de sumar-hi adeptes. No cal que fem un repàs de com ha respost la població catalana a totes les crides que s'han anat succeïnt durant aquests darrers anys. La gent, la força de la gent, ha quedat més que palesa una i altra vegada. Una gent que s'ha quedat afònica de tant cridar unitat i independència.
Crònica · Política catalana
El jutge Vidal
Carles Mundó (@CarlesMundo)
Advocat
Madrid mai no falla. Els poders de l'Estat tenen la necessitat permanent d'exhibir qui és l'Estat i qui s'hi ha de sotmetre, i sovint prefereixen adoptar formes abruptes per demostrar-ho. Ho hem vist amb les retallades de l'Estatut, amb la negació d'un tracte fiscal just, amb la permanent recentralització de competències, amb el menysteniment de la llengua catalana, amb el veto a les seleccions esportives, amb l'asfíxia financera de la Generalitat...
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Intel·ligència aritifical: on són els límits?
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
La intel·ligència artificial (IA) s'ha d'entendre com la capacitat que poden tenir màquines o robots per tal de prendre decisions i comportar-se com a persones.
Opinió · Política
Reus capital
Alfred Pitarch
Candidat a l'alcaldia de Reus 2015
La situació geogràfica de Reus al bell mig de la plana del Camp, constitueix un valor intrínsec de la nostra ciutat que no em de menystenir. La tradició comercial de Reus, el pol d'atracció respecte dels pobles veïns i la influència que sobre ells ha tingut en tant que punt de trobada i prestadora de serveis són aspectes que cal tornar a valoritzar.
 ·
Notícia
L'escoltisme català s'agrupa en una única organització
Les tres entitats de l'escoltisme i el guiatge de Catalunya iniciaran la construcció d'una única associació.
 ·
Recull de premsa
Boix: "Podem pretén reconstruir, respecte a Catalunya, l'estratègia endormiscadora del PSOE felipista"
"Que pugui penetrar [Podem], amb la seva barreja de populisme, anticapitalisme banal i patrioterisme, la majoria catalanista sembla, però, difícil. En tot cas, cal oposar-s'hi amb tot les eines que tenim a l'abast."
Opinió
Per culpa del sentiment d'un poble
David Basora
Economista
Després que el procés civil català confiés la resolució del futur del país –com no podia ser d'altra manera–, a la democràcia i als partits polítics, el debat generat, la tristesa pels desacords i l'acord in extremis d'una unitat inescrutable i potser no completa, fórem molts el que observàvem que el desànim, per primera vegada, podia tenir camp per córrer.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí