Dimarts, 24 de febrer del 2015 | 19:29
Crònica · Política catalana
La fera ferotge
David Basora
Economista
Davant dels moments històrics que s'apropen crec que ens cal mirar al passat per encarar el futur. Res serà com ha estat i el que ha estat serà modificat, cap a un costat o cap a un altre, però no podem defugir la cruïlla en la que es troba el país i la nostra cultura. És la nostra herència. Hereus d'un llegat generat, com a mínim, al llarg d'un mil·lenni i que fa escac a la nostra dignitat.
Opinió
Mites, enquestes i d'altres petiteses
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Aquest cap de setmana La Vanguardia ha tret una enquesta d'intenció de vot a les municipals per a l'ajuntament de Barcelona que ha provocat un cert nerviosisme a les files sobiranistes.
 ·
Llibres / revistes
La disbauxa de la diplomàcia espanyola
Opinió
'Grexit'?
Mireia Canals i Botines
Secretària General de l’Euroregió Pirineus- Mediterrània
¿Es preveu una sortida de Grècia de la zona euro, el tan anomenat "Grexit"? Marie Charrel, en un article diumenge 22 de febrer a Le Monde, anomena una de les possibilitats: el país arreglaria més fàcilment els seus problemes interns i tothom en sortiria guanyant, almenys en tranquil·litat.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
100 empreses catalanes
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
Dilluns vinent comença la setmana de la tecnologia per excel·lència al nostre país. I, aquest 2015, és una cita molt especial. És la desena edició del congrés mundial de la telefonia mòbil (MWC), d'ençà que se celebra a Barcelona.
 ·
Recull de premsa
Torra: "Ja no som a la pantalla del dret a decidir, som a la de decidir la independència"
"El 27-S ha de ser arguments, debat, dades, futur: com podem gestionar millor i amb més recursos la sanitat, l'educació o les infraestructures de Catalunya? Continuant a Espanya o esdevenint un estat independent?"
 ·
Recull de premsa
Sáez: "Dilluns va néixer una estrella, no se sap si política, empresarial o mediàtica"
"A Pujol júnior li van faltar hores per rebatre els comentaris dels últims 20 anys. Els va anomenar mites".
Opinió
Horitzons
Enric de Vilalta
Coordinador de l’Àmbit de política lingüística d’ICV i membre del Nucli coordinador de l’Àmbit de Fet Nacional d’ICV
Catalunya té a l'horitzó dues cites electorals i tres dates marcades en vermell: 24 de maig, 11 de setembre i 27 de setembre. Per a tothom? Bé, potser no ben bé. Hi ha qui en marca dues i n'hi afegirà una altra, quan es convoquin les eleccions espanyoles. Amb dates més pròximes, però amb els ulls posats en aquelles, l'ANC ha convocat un acte de rellançament (després d'un temps en què s'ha dedicat a tasques internes) per al proper divendres 27 de febrer.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí