Indica publicitat
Dimarts, 17 de gener del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de abril del 2012 | 17:18
Recull de premsa · Anàlisi política

Soler: "És preocupant el silenci còmplice de les elits catalanes"

"L'espoli fiscal, la laminació de l'autogovern i el càstig inversor s'està duent a terme amb el suport tàcit de la Santa Aliança. I el fet que hi hagi catalans a Madrid no ha servit per a res."

Toni Soler

L'historiador Toni Soler ha denunciat a un article publicat a l'Ara el silenci "còmplice" de les elits catalanes. "El que és preocupant ─ha dit─ és el silenci còmplice de les elits catalanes, que sembla que han jurat mantenir l'statu quopeti qui peti".

En aquest sentit, l'autor de l'article ha dit que és "molt significatiu" que l'alcalde Trias, "escandalitzat per les previsions inversores dels pressupostos de l'Estat, convidés la societat civil a protestar": "És una expressió d'impotència, i a la vegada un gest per retratar tots els que se n'estan rentant les mans".

Soler ha denunciat, igualment, que l'espoli fiscal, la laminació de l'autogovern i el càstig inversor s'estan duent a terme "amb el suport tàcit de la Santa Aliança" i ha continuat assegurant que el fet que hi hagi catalans il·lustres ocupant llocs clau a Madrid "no ha servit per a res".

L'autor de l'article La utopia inevitable ha sentenciat que "la situació de desencontre és tan gran, que el sobiranisme creixerà i s'expandirà sense ni tan sols proposar-s'ho". "Molts s'hi afegiran ─ha continuat─ com Jordi Pujol, perquè no trobaran raons per oposar-s'hi".

Finalment, Soler ha lamentat que l'estat espanyol "tot i el seu desgast, va sobrat de mitjans de coerció" i que en un termini breu, "que s'escurça cada dia que passa, Artur Mas haurà de prendre decisions difícils que fa només un parell d'anys semblaven utòpiques". "Però el PP ha aconseguit que la utopia sembli menys insuportable que la realitat. El que ha de passar passarà" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Sellarès:"No acceptarem sotmetre'ns als dogmes de fe espanyols. La majoria social catalana ja no ho entendria"
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont repta l'estat espanyol a proposar un referèndum a nivell de tot l'Estat, si és el que vol, sempre que garanteixi que es respectarà el que decideixin els catalans
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Política catalana
Jordi Muñoz: "Independència: l'espectre de l'empat infinit"
Opinió · Política catalana
Carta oberta de Miquel Sellarès, president del CEEC: No aconseguireu embrutar-me!
Recull de premsa · Política
Mas-Colell: "Fins on pensen arribar?"
Notícia · Política catalana
Castellà: "L'estat espanyol posarà en joc la seva pertinença a la UE si exerceix la força per prohibir el referèndum en comptes de tolerar-lo"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Vives:"Ara sí que podem dir que ens en sortirem. Perquè a la falta de veritat, al cop de porta constant, a la inacció dolosa dels diferents governs espanyols, nosaltres hi hem contraposat el somni convertit en acció política"
Recull de premsa · Política catalana
Pascal: "El Partit Demòcrata, la remor que creix"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat