Indica publicitat
Dilluns, 24 d'octubre del 2016
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de juliol del 2016 | 17:04
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació

Gifreu:"La pantalla valenciana"

En un article al Punt Avui el professor de Comunicació, Josep Gifreu, es congratula del fet que " la majoria de govern a València ha aprovat una ambiciosa i innovadora política de comunicació per al País Valencià. El nucli d'aquesta aposta es dirà Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC)".

I en destaca d'aquesta nova llei "D'una banda, la voluntat de superar les ambigüitats de l'antiga RTVV en relació amb els seus compromisos i responsabilitats a favor de la llengua, la cultura i el territori del País Valencià: no sols estableix que la llengua vehicular dels canals de la CVMC serà el valencià, sinó que el mateix text incorpora sovint el possessiu "nostra" referit, com a l'article 2.1, a la "nostra identitat", la "nostra cultura" i la "nostra llengua" i de l'altra que "es nota un esforç d'innovació en la redefinició del model de servei públic. Tenint en compte les experiències d'altres comunitats –la de Catalunya, sens dubte–, busca d'incorporar principis i formes d'organització més adequats a les exigències de participació en les línies programàtiques, la presa de decisió i el rendiment de comptes. Fruit d'una llarga reflexió col·lectiva, on han intervingut polítics, professionals, industrials i acadèmics, el model dissenyat plasma una visió realment innovadora del servei públic audiovisual, i no solament per la seva adequació al nou entorn digital en xarxa". .I després de repassr-ne alguns dels aspectes més importants conclou "les Corts Valencianes acaben de proposar a la ciutadania i de retop a tot l'espai cultural del català, la plena recuperació d'una eina central de la identitat i dignitat, com és el servei públic de ràdio i televisió valencià i en valencià. I ho han fet conscients de la gran responsabilitat que pertoca als mitjans de comunicació en la vertebració del país i la normalització de la llengua i de la cultura comunes. Ara cal confiar que el govern de Ximo Puig aprofiti la bona conjuntura dels "governs amics" i faciliti acords de reciprocitat i d'estreta cooperació amb les ràdios i televisions de tot l'espai del català".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Junqueras: "La inevitable República catalana"
Recull de premsa · Política catalana
Bosch: "La independència no pot semblar cara"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Vindrà el referèndum per la fermesa d'alguns (de molts), i serà just aleshores quan s'eixamplarà la majoria necessària per guanyar-lo; no abans"
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu: "Aquí hem fet la feina. Hem detectat el problema, l'hem analitzat i hem posat la solució sobre la taula"
Recull de premsa · Política catalana
Culla: "Si Madrid suggerís suprimir el concert econòmic, o si més no revisar sensiblement a l'alça el contingent, ja veurien quant duraven la moderació i el centrisme del PNB..."
Recull de premsa · Política
Partal: "Escòcia, Catalunya i la UE (o l'oportunitat de tenir dos referèndums)"
Recull de premsa · Política
Huguet: "No hi haurà canvi de règim a Espanya sense l'emancipació catalana"
Recull de premsa · Política catalana
Vives: "Catalunya s'enfronta a la maquinària d'un estat que ha decidit no donar treva a la voluntat majoritària del poble de Catalunya"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "El Partit Demòcrata no sortirà d'aquestes aigües agitades fins que no tingui un lideratge indiscutit, i no se m'acut altre candidat que Carles Puigdemont"
Recull de premsa · Política catalana
Carod-Rovira: " Algú que pretengui defensar els interessos de la majoria de la societat ha d'adonar-se que la reivindicació nacional no és cosa de burgesos capitalistes i imperialistes"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat