Indica publicitat
Divendres, 24 de febrer del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de setembre del 2016 | 13:53
Recull de premsa · Política catalana

Álvaro: "Puigdemont és presoner del concepte d'una independència-exprés que, al seu torn, és fill d'un frame antipolític, ineficaç i pueril:Tenim pressa"

En un article a la Vanguardia el periodista i escriptir, Francesc-Marc Álvaro assegura que "Resulta paradoxal –per no dir una altra paraula– que la principal figura institucional en actiu dels convergents sigui un dirigent que exhibeix data de caducitat".

Barcelona ·

Així, ens explica Álvaro " Carles Puigdemont no té intenció –a dia d'avui– de ser candidat del PDC (amb aquest o un altre nom) a les futures eleccions, tant si són constituents com si no. Tot i aquest convenciment, se sap que, en canvi, l'actual president se sentiria més còmode –arribat el moment– com a candidat d'una reedició de Junts pel Sí, una operació improbable. D'altra banda, si els republicans acabessin canviant de criteri i acceptessin mantenir la coalició que va ser pensada per al 27-S, tot fa pensar que voldrien que el cap de llista fos Junqueras, atesos els resultats de les dues darreres generals, que assenyalen que ERC està per davant del PDC".

Per Álvaro "Puigdemont és presoner del concepte d'una independència-exprés que, al seu torn, és fill d'un frame antipolític, ineficaç i pueril: "Tenim pressa". Això ho pensen molts, també dins del Govern, però no gosen dir-ho en públic per no ser titllats de "processistes", un neologisme desafortunat que és, alhora, una expressió de ceguesa estratègica i una clàusula d'exclusió destinada a presentar el discrepant com si fos hostil o sospitós de vés a saber què" i afegeix al respecte que "Tanmateix, quan el Govern ha de concretar la manera de concloure la legislatura, les respostes no són ni clares ni unívoques. L'única cosa segura és que hi haurà eleccions a Catalunya l'any que ve. I que els comuns són els que aprofiten més bé el temps per intentar assolir un nou espai de poder".

I s'acaba preguntant Álvaro " Puigdemont està en disposició de liderar el partit del president d'aquí a pocs mesos? Estarien d'acord a propiciar-ho els joves barons que piloten el PDC? Es veu Puigdemont reconstruint el centre sobiranista des de l'oposició? Quan toqui admetre solemnement que la independència necessita més temps i més vots, qui serà el líder més creïble per a les classes mitjanes? Hi ha algú amb el cap clar entre la boira i Colau?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Espada: "Operacions i pastanagues"
Recull de premsa · Política
Ramoneda: "Rajoy em va explicar que en els temps que corren és molt difícil fer projectes polítics i que el millor es " estar por ahí"
Recull de premsa · Política
Rahola: "En aquest punt el sobiranisme s'ha de fer una pregunta clau: està preparat per al desafiament?"
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu: "Keep calm, un cop més. No caiguin en la trampa"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Junqueras: "El referèndum no és bescanviable. Senzillament, perquè la democràcia tampoc no ho és"
Recull de premsa · Política catalana
Calvet: " Els errors de no creure en la història escrita per les urnes i defensar encara la història que escriuen les guerres"
Recull de premsa · Política
Conesa: "És tanta la importància dels temps que venen, que tenim l'obligació de fer-ho bé i –sobretot- de no defallir, passi el que passi"
Recull de premsa · Política
Del Toro: "Catalunya ja no és Espanya, és un altre país per voluntat pròpia a gairebé tots els efectes,i això no té marxa enrere"
Recull de premsa · Societat civil
Llansana: "La missió d'Òmnium, igual que la de l'ANC, perviurà a les misèries dels governs opressors. Aquest país nostre l'ha fet la gent amb les mans"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat