Indica publicitat
Divendres, 20 de gener del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de setembre del 2016 | 13:07
Recull de premsa · Política catalana

Bosch:"És evident que Fernández Díaz, el ministre manefla, els posa bastons a les rodes, però hi ha vegades que ens ofeguem en un got d'aigua"

En un article a l'Ara Xavier Bosch afirma "De la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya se'n podria fer una pel·lícula. De la manera com el 17 de novembre del 1974, aprofitant el 75è aniversari del Barça a Montserrat, es va muntar una reunió clandestina impulsada pel Miquel Sellarès i Miquel Esquirol mereix que se sàpiga tot".

I afegeix al respecte "Joan Granados, Jaume Rosell, Jaume Terribas o Jacint Borràs, per citar només alguns testimonis, encara són a temps de narrar aquelles hores decisives. De la liquidació de CDC, en canvi, potser no hi hauria tants testimonis que en volguessin parlar. Aquest llargmetratge tindria menys èpica, menys aventura i una trama més negra".

A Bosch "el  preocupa, i em sap greu, és l'embolic que s'han fet -i el xou continua- per la refundació del partit que havia de ser "la nova Convergència". Artur Mas, quan va fer el pas al costat cedint a un xantatge llastimós, va dir que se n'anava a dedicar-se a la creació del nou partit. L'encàrrec no era fàcil, però vaig creure que se'n sortiria. Més ben dit, mai no hauria pensat que s'enredaria tant per una qüestió com el nom. Li van tombar les tres propostes inicials, després no va sortir la desitjada i van anar a raure a un Partit Demòcrata Català que trepitjava l'ull de poll d'un dels seus, l'Antoni Castellà. Després es van plantejar comprar-li el nom Democràcia Catalana a Laporta. En acabat, s'han tret del barret un nom sense adonar-se que els germans Maragall ja l'havien inscrit abans".


I conclou "És evident que Fernández Díaz, el ministre manefla, els posa bastons a les rodes, però hi ha vegades que ens ofeguem en un got d'aigua. I el més greu: l'enrenou és tan sols pel nom. Tremolo per quan hagin de decidir què fan. Catalunya, dins o fora, necessita una dreta decent, amb cara i ulls".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Ramoneda: "Cal arribar al xoc o el govern català faria bé d'anticipar-se convocant eleccions abans que es prohibeixi el referèndum?"
Notícia · Cultura
Isabel-Clara Simó guanya el 49è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
Recull de premsa · Política catalana
Villatoro: "En aquest país ja no hi ha Convergència, però hi ha convergents"
Recull de premsa · Política
Culla: "García Albiol, proposa que l'Estat contraataqui amb dues mesures: que la Roja jugui més a Catalunya i traslladar l'Institut Cervantes a Barcelona"
Recull de premsa · Política catalana
Sellarès:"No acceptarem sotmetre'ns als dogmes de fe espanyols. La majoria social catalana ja no ho entendria"
Recull de premsa · Política catalana
Sáez: "L'hipòdrom del PDECat"
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: "Què fan obrint l'inútil debat de la candidatura? Era necessari? Quina pressa tenen per obrir un meló tan desestabilitzador?"
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu: "Tenir un president que no està lligat de peus i mans em costa d'entendre que no sigui un avantatge"
Recull de premsa · Política catalana
Grau: "Va deixar clar que s'hi posava per portar el país a un referèndum, per portar-lo a les portes de la independència"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat