Indica publicitat
Diumenge, 7 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de juliol del 2016 | 14:53
Recull de premsa · Política catalana

Brosa: "La convicció que un estat independent és la millor eina possible per al futur de Catalunya com a societat i com a país per viure-hi creix entre els ciutadans"

En un article al Punt Avui Toni Brosa remarca que "L'enquesta del CEO publicada ahir diu que si avui es fes un referèndum per la independència de Catalunya guanyaria el sí. És el primer cop amb una diferència de 5

punts" i assegura al respecte que "la convicció que un estat independent és la millor eina possible per al futur de Catalunya com a societat i com a país per viure-hi creix entre els ciutadans que el fan, el disfruten i el pateixen cada dia. No és estrany. És el resultat de diverses generacions carregant-se de raons en temps d'absolutismes, de dictadura militar i també de democràcia, per limitada que aquesta sigui. Aquesta realitat hauria de portar independentistes i no independentistes davant l'urna i anar fent via, però això no passarà perquè els no independentistes ja tenen el que volen i abans que demòcrates són espanyols".

I afegeix Brosa "En aquesta dialèctica desigual, l'única veu discordant és –o era– la de Podemos, aquí Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) o En Comú Podem (ECP). Ja saben, nova política, actituds diferents, discursos alternatius... El lema era, des del no-independentisme, defensar el dret dels catalans a decidir democràticament sobre la independència en un referèndum vinculant. El frau és vendre-ho com una línia vermella –per guanyar un grapat de vots–, sabent com saben perfectament que vas a Las Ventas en plena faena de José Tomás a demanar firmes contra l'abolició dels toros. A Espanya no la podem descobrir avui; és com és i no vol ser diferent, i els que venen aquesta moto només fan electoralisme o si ho prefereixen PSCeisme".I acaba Brosa afirmant "Per això la nit del 26-J Xavier Domènech no parlava d'aquest mur cultural i polític insalvable, que nega la solució democràtica i converteix el punt clau de la seva oferta electoral a Catalunya en paper mullat; parlava senzillament de governar la Generalitat. Nova política! Potser sigui casualitat, però el CEO també ens revela que uns mesos abans de les eleccions (onada abril 2016) els votants de CSQP partidaris de la independència eren un 20% i després de les eleccions són més del 30%. Benvinguts al món real!"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat