Indica publicitat
Diumenge, 26 de febrer del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de setembre del 2016 | 15:42
Recull de premsa · Política catalana

Canosa: "Tancat per defunció"

En un article a l'Ara Francesc Canosa afirma d'Unió Democràtica "El meu certificat "de mort del partit ja el vaig estendre a l'ARA el 27 de setembre del 2015. Eleccions catalanes. Sí, no han mort però moren. L'olor d'all ja venia d'abans. Un tancar els ulls en gerundi: estirant la pota. Vindrà la mort i farà sonar el teu nom, diria el mestre campaner".

I afegeix  al respecte que "ERC i Unió són els partits més antics de Catalunya. 1931. Unió va néixer bressolada per la incomprensió. Són d'esquerres? Són de dretes? ¿Es pot voler un estat per a Catalunya i a més ser cristià, i a sobre defensar la justícia social i estar al costat de la República? Ningú entenia res. Eren el futur abans que arribés el futur. La incomoditat de la normalitat. Eren "a quadrets", com deia Pau Romeva, un dels seus dirigents. En plural. Perquè Unió no tenia un líder: tenia líders, un quadre de dirigents. No va acabar amb Unió la República, el menyspreu, la guerra, els assassinats, l'exili, la dictadura, la clandestinitat, les detencions, les hòsties... Ha sigut el partit que ha rebut més visites insistents de la mort. I no va morir. Però, ai, la paradoxa, és una veritat vista des de dins. Unió començarà a morir amb la democràcia".

Sobre l'evolució que havia tingut el partit afirma "S'elimina l'ADN de lideratges. Un únic líder amb llicència per tunejar. Un partit que acabava sent una medalla amb tots els mèrits existencials però que tothom l'exhibia i masegava per als seus interessos. Unió anava deixant de ser Unió. I la còpia de xapa i pintura substituïa l'original. Ningú ja coneix i reconeix la de veritat. El trilerisme és una victòria. Però el futur sempre arriba. És aquell demà que tenia dit, repetit, esgargamellat Unió des dels seus orígens, des del present continu lluitant contra la mort. Aquell futur que està escrit amb el neó enlluernador que ningú vol i ha volgut veure. Invisible per massa visible"

I acaba Canosa "Substitueixin d'aquest article la paraula
Unió i posin-hiCatalunya. Tot queda igual. Unió és una metàfora d'aquest país. Sempre incomprès. Sempre atrapat per tots. Sempre tunejat. Sempre han intentat posar-hi fi. I, ara, és la democràcia la que l'està matant. I la gran ensenyança d'aquest tancant per defunció d'un partit que ja no és: no es pot deixar de ser qui ets. Perquè no es pot deixar de ser, perquè quan deixes de ser, mors".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Espada: "Operacions i pastanagues"
Recull de premsa · Política
Ramoneda: "Rajoy em va explicar que en els temps que corren és molt difícil fer projectes polítics i que el millor es " estar por ahí"
Recull de premsa · Política
Rahola: "En aquest punt el sobiranisme s'ha de fer una pregunta clau: està preparat per al desafiament?"
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu: "Keep calm, un cop més. No caiguin en la trampa"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Junqueras: "El referèndum no és bescanviable. Senzillament, perquè la democràcia tampoc no ho és"
Recull de premsa · Política catalana
Calvet: " Els errors de no creure en la història escrita per les urnes i defensar encara la història que escriuen les guerres"
Recull de premsa · Política
Conesa: "És tanta la importància dels temps que venen, que tenim l'obligació de fer-ho bé i –sobretot- de no defallir, passi el que passi"
Recull de premsa · Política
Del Toro: "Catalunya ja no és Espanya, és un altre país per voluntat pròpia a gairebé tots els efectes,i això no té marxa enrere"
Recull de premsa · Societat civil
Llansana: "La missió d'Òmnium, igual que la de l'ANC, perviurà a les misèries dels governs opressors. Aquest país nostre l'ha fet la gent amb les mans"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat