Indica publicitat
Divendres, 20 de gener del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de setembre del 2016 | 12:56
Recull de premsa · Política catalana

Cardús: "Al procés no només hi ha gestos:aquesta és la independència més ben preparada de la història"

En un article a l'Ara Salvador Cardús afirma que "Després d'aquest 11-S, sabent que es manté la voluntat i l'esperit de l'independentisme, i vist que s'ha determinat que estem a punt, també és l'hora de dir tota la veritat".

Primer assegura que "no s'oblidi que les darreres cinc grans mobilitzacions han estat possibles perquè des del 2006, i a partir una antiga tradició de lluita per la dignitat nacional, el país es va començar a moure a la menuda, però de manera regular i consistent".

En segon lloc ens diu aquest que  "cal desemmascarar la contradicció que suposa afirmar que les eleccions del 27-S no van ser plebiscitàries i llavors dir que "només" hi ha un 48 per cent de vot independentista. O una cosa o l'altra. L'única certesa és que, arran de l'ambigüitat d'alguna formació, el 27-S no va acabar sent plenament plebiscitari i que molt vot independentista es va perdre en opcions que avantposaven la ideologia a l'emancipació. És a dir, el 27-S hi havia força més independentistes -no sabem quants- dels que es van poder comptar".

També afirma Cardús que "és recomanable anar alerta amb les invitacions a la desconfiança. No es pot insinuar que molts líders de l'independentisme no creuen en la unilateralitat, si no se'ls desemmascara. Ni es pot dir que al procés només hi ha gestos -hi ha quatre dirigents a punt de judici, una mesa del Parlament amenaçada d'inhabilitació, pactes valents i un treball ingent i discret de preparació de la desconnexió jurídica per estalviar-nos, quan sigui l'hora, haver de desobeir cap llei-. Aquesta és la independència més ben preparada de la història mundial, com ja reconeixen tots els observadors internacionals".

Creu Cardús que tampoc ja no es pot anar sostenint que "la independència s'aconsegueix en una mena d'acte inaugural, se'n digui DUI o se'n digui RUI. Un cop proclamada la independència, encara caldrà temps per bastir una notable xarxa de reconeixement internacional o per negociar, quan sigui possible, la distribució d'actius i passius amb el Regne d'Espanya".

I acaba reclamant "la màxima autoexigència ètica per arribar forts a un objectiu tan ambiciós com el de l'emancipació política. Per això és bo retornar a la frase -ara completa, i sense enganys- de Jordi Carbonell fa 40 anys: "Ara som intransigents en la nostra moderadíssima posició perquè no volem que la prudència ens faci traïdors. Els qui estan acostumats a actuar amb la duresa que els permet la força que no s'equivoquin: moderació no és feblesa". Sí, aquesta és la fórmula: intransigents i moderats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Ramoneda: "Cal arribar al xoc o el govern català faria bé d'anticipar-se convocant eleccions abans que es prohibeixi el referèndum?"
Notícia · Cultura
Isabel-Clara Simó guanya el 49è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
Recull de premsa · Política catalana
Villatoro: "En aquest país ja no hi ha Convergència, però hi ha convergents"
Recull de premsa · Política
Culla: "García Albiol, proposa que l'Estat contraataqui amb dues mesures: que la Roja jugui més a Catalunya i traslladar l'Institut Cervantes a Barcelona"
Recull de premsa · Política catalana
Sellarès:"No acceptarem sotmetre'ns als dogmes de fe espanyols. La majoria social catalana ja no ho entendria"
Recull de premsa · Política catalana
Sáez: "L'hipòdrom del PDECat"
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: "Què fan obrint l'inútil debat de la candidatura? Era necessari? Quina pressa tenen per obrir un meló tan desestabilitzador?"
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu: "Tenir un president que no està lligat de peus i mans em costa d'entendre que no sigui un avantatge"
Recull de premsa · Política catalana
Grau: "Va deixar clar que s'hi posava per portar el país a un referèndum, per portar-lo a les portes de la independència"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat