Indica publicitat
Dissabte, 1 d'octubre del 2016
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de setembre del 2016 | 11:13
Recull de premsa · Política catalana

Cardús: "Aquest 11-S ja no és "per pressionar el Govern", sinó per transmetre-li la seguretat que tothom serà al seu lloc fins al final"

En un article a l'Ara Salvador Cardús titulat "La meva guia per a aquest 11-S" afirma  que "En general, no s'està cansat del procés" que " El que s'està és impacient per arribar al final. Per això, com assenyalen els estudis d'opinió -i en contra dels profetes de calamitats-,

no hi ha desercions en l'independentisme. On hi hauria d'haver desesperació és a la banda de l'unionisme". Per a Cardús, a més a més,  "el principal adversari de la independència és la poca confiança en la pròpia capacitat d'aconseguir-la. I això sense comptar amb l'aversió al risc que es pot produir en el moment de la veritat. És l'esperit assertiu allò que s'encomana i s'escampa." i afegeix  que "Aquest 11-S ja no és "per pressionar el Govern", sinó per transmetre-li la seguretat que tothom serà al seu lloc fins al final".

Pel que fa a les mobilitzacions de la Diada ens diu Cardús "la mobilització descentralitzada d'enguany m'agrada perquè trenca amb la temptació de voler competir contra nosaltres mateixos per veure si cada any som més. La cinquena gran mobilització no ha d'anar de batre rècords de Llibre Guinness, sinó que ha de mostrar la perseverança i fortalesa de les voluntats. Cal que l'independentisme es convenci, com em va ensenyar l'amic Jordi Barbé -científic, casteller i judoka-, que "el suau pot vèncer el dur, i el feble al fort". També en política".I aquest  conclou que  "El full de ruta final no es pot preveure perquè el gest d'emancipació final arribarà quan menys s'esperi, com sol passar en aquests casos. Però tot estarà a punt i, com assenyalarà aquest 11-S, quan arribi, tots serem al lloc que ens correspongui".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política
Cardús: "Ningú no estava cansat, sinó impacient. I aquesta impaciència venia en bona part de no tenir l'horitzó prou clar. I diria que Puigdemont ahir va bufar molt fort per esvair la boira i deixar un cel ben ras"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Hem entrat en un nou capítol, una autèntica tombada de truita: mentre Espanya es resigna al continuisme, Catalunya prem l'accelerador"
La fotografia · Política catalana
President Puigdemont: "Tenim el deure moral de buscar solucions i la solució és tenir un Estat"
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Gifreu: "A tot Europa es planteja amb més o menys profunditat la revisió i adequació del servei públic de l'antiga ràdio i televisió al nou entorn"
Recull de premsa · Política catalana
Rovira: "El futur del país que ens van arrabassar aleshores, el país que fa dècades que maldem per reconstruir, el tenim només a les nostres mans"
Notícia · Política
Rufián: "Si el delicte és ser català i independentista, només mereixen que aquest poble ho aconsegueixi"
Recull de premsa · Política catalana
Partal: "Puigdemont avui està obligat a dir-nos de quina manera creu que es pot completar el procés"
Recull de premsa · Euskal Herria
Batista: " Pot semblar, a primer cop d'ull, que nacionalistes i socialistes col·lisionaran en la qüestió nacional o identitària, però ni uns ni altres tensaran la corda"
Recull de premsa · Política catalana
Graupera: "El catalanisme ha estat una manera d'acomodar i integrar Catalunya en el context repressiu espanyol"
Recull de premsa · Política catalana
Gabriel: "La CUP-CC continua tenint entre les seves prioritats desbordar l'Estat espanyol a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat