Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de desembre del 2015 | 11:52
Recull de premsa · Política catalana

Cardús: "Espanya segueix actuant com un estat, i nosaltres com una ONG"

En un article al diari Ara titulat "Cop de timó a l'independentisme"  el sociòleg Salvador Cardús  sosté que "aquest país ha avançat seguint la teoria del com si. És a dir, la prosperitat la devem al fet de saber prendre decisions —socials, culturals, educatives, científiques i econòmiques en — com si ja estiguéssim en un estadi posterior al que vivim"

I afegeix al respecte "Això sí: la pràctica del com si —amb lideratges més valents i tenaços que il·luminats— només és efectiva si no perd de vista quina és la realitat que vol combatre i quin és el risc que li cal assumir".

I afirma Cardús" l'entusiasme popular -i una certa arrogància política- ens ha fet creure que el país ja havia "desconnectat" d'Espanya. I això, des del meu punt de vista, ha portat a sobredimensionar la força real del sobiranisme i a definir estratègies errònies condicionades per una estructura de partits i una lògica de confrontació que, per bé que apuntaven a la independència, s'han seguit movent en clau autonòmica".

Aquest sosté també que "en política deixar-se enderiar per la gana porta al desastre. I pensar que, en el combat per la independència, Espanya quedarà debilitada per la fragmentació del vot, és d'il·lusos famolencs. Ben al contrari: aquest serà el gran pretext per refer, com sigui, la majoria que els cal. Els pactes que ells necessiten per fer govern es poden concretar fins i tot abans que el que ja fa tres mesos que hauríem d'haver aconseguit per tenir el nostre". I va més enllà afirmant amb contundència "Espanya segueix actuant com un estat, i nosaltres com una ONG"

I acaba exigint "Una reacció radical, un cop de timó, que no torni a oblidar on som per poder reprendre elcom si a favor de l'emancipació nacional, i aconseguir-la".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat