Indica publicitat
Dissabte, 1 d'octubre del 2016
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de juliol del 2016 | 00:00
Recull de premsa · Política catalana

Culla: "Hooligans amb despatx"

En un article al País l'historiador i periodista, Joan B. Culla, vol posar de manifest "la transcendència del Fernandezgate" i al respecte ens diu "Per primera vegada en la història de la democràcia postfranquista hem tingut proves directes (no indicis, no imputacions, no sospites...) de l'ús sistemàtic dels aparells de l'Estat per lliurar una

guerra bruta contra adversaris polítics legals i pacífics, buscant la destrucció moral dels seus principals líders sobre la base d'associar-los falsament amb pràctiques corruptes, fraudulentes i delictives".

De l'Oficina Antifrau creu que "En les circumstàncies de subordinació política que viu aquest país, és perillós inventar artefactes com l'oficina esmentada: creada el 2008 amb el lloable propòsit d'"enfortir la integritat en el sector públic català, prevenint i investigant la corrupció" (copio de la seva pàgina web), les revelacions de Público.es mostren que, en aquest últim lustre, De Alfonso la va convertir en una terminal del Ministeri de l'Interior i en un esforçat peó de la policia patriòtica afavorida per Fernández Díaz. Està clar que no eren tals les intencions del govern Montilla vuit anys enrere, però quan no es té veritable poder certs experiments es poden transformar en bumerang".

Considera Culla molt greu que Daniel de Alfonso  torni a exercir de jutge i es pregunta "un alt membre de la judicatura en un Estat democràtic i amb separació de poders, pot proclamar davant del ministre de l'Interior que ell és "espanyol per damunt de tot", i afegir: "considera'm un caporal del teu Cos Nacional" i després continuar dictant sentències? Existeixen molts jutges i magistrats amb la mateixa disposició d'ànim? És amb uns paràmetres jurídics semblants que es jutjarà, per exemple, els encausats pel 9-N?".

I pel que fa a l'augment en 45.000 vots  del PP  a Catalunya ens diu que tot sembla indicar que "a una part substancial d'aquests vells i nous votants, els sembla raonable i fins i tot necessari que el ministre de l'Interior intrigui, ordint trames, filtracions, dossiers i informes apòcrifs, per acabar amb els enemics de la unitat de la pàtria? Més encara: no es pot sospitar que, per a alguns d'aquests electors populars, els Mas, Junqueras, Trias, etcètera, ja haurien de ser a la presó?".

I acaba l'historiador dient-nos "Potser entre els votants del ministre conspirador hi ha aquells hooligans de La Roja que, aquest dilluns a la tarda, es van concentrar al centre de la plaça de Catalunya als crits d'"Antes gabachos que perros catalanes", "Artur Mas a la cámara de gas", "Puta TV3", etcètera. I és que el fervor patriòtic, de vegades, es descontrola; ja sigui al carrer, l'urna o el despatx ministerial".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política
Cardús: "Ningú no estava cansat, sinó impacient. I aquesta impaciència venia en bona part de no tenir l'horitzó prou clar. I diria que Puigdemont ahir va bufar molt fort per esvair la boira i deixar un cel ben ras"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Hem entrat en un nou capítol, una autèntica tombada de truita: mentre Espanya es resigna al continuisme, Catalunya prem l'accelerador"
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Gifreu: "A tot Europa es planteja amb més o menys profunditat la revisió i adequació del servei públic de l'antiga ràdio i televisió al nou entorn"
Recull de premsa · Política catalana
Rovira: "El futur del país que ens van arrabassar aleshores, el país que fa dècades que maldem per reconstruir, el tenim només a les nostres mans"
Recull de premsa · Política catalana
Partal: "Puigdemont avui està obligat a dir-nos de quina manera creu que es pot completar el procés"
Recull de premsa · Euskal Herria
Batista: " Pot semblar, a primer cop d'ull, que nacionalistes i socialistes col·lisionaran en la qüestió nacional o identitària, però ni uns ni altres tensaran la corda"
Recull de premsa · Política catalana
Graupera: "El catalanisme ha estat una manera d'acomodar i integrar Catalunya en el context repressiu espanyol"
Recull de premsa · Política catalana
Gabriel: "La CUP-CC continua tenint entre les seves prioritats desbordar l'Estat espanyol a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació"
Recull de premsa · Política catalana
Pugès: "Confiança i futur"
Recull de premsa · Política catalana
Junqueras: "La clau de la victòria: determinació i coratge"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat