Indica publicitat
Divendres, 3 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de juliol del 2016 | 15:48
Recull de premsa · Política catalana

Espada: "El projecte ambigu del carril central els pot portar a allò de qui molt abraça poc estreny i quedar presoners del passat".

En un article al Punt Avui el periodista, Ferran Espada, afirma "La desaparació de Convergència Democràtica de Catalunya és un fet històric. Poca broma! L'organització política fundada l'any 1974 a Montserrat ha marcat els designis del país durant dècades.

La Catalunya actual té poc a veure amb aquella del tardofranquisme, però si és com és, per allò bo i també pel dolent, agradi o no, és en bona part influència del partit de Jordi Pujol"

Aixi, creu Espada que probablement "sense l'escàndol de les irregularitats confessades pel seu líder fundador no s'hauria produït un sotrac tan fort a CDC, però de la necessitat tocar fer virtut i la creació de l'ara ja Partit Democràta Català pot ser una bona oportunitat"

Pel que fa al nou nom ens diu "De l'embolic del nom em limito a l'obvietat que tocaria un reflexió interna sobre els greus errors comesos. Prefereixo centrar-me en l'aspecte ideològic. Citaré les opinions de dues persones qualificades, la de Xavier Trias a Catalunya Ràdio admetent que no es pot triar un nom abans de conceptualitzar un partit. I la de Miquel Sellarès, fundador de CDC, recordant a RAC1 l'existència d'un gran partit socialdemòcrata independentista com ERC obliga el PDC a definir-se en altres espais ideològics".


I conclou el periodistq que "El postpujolisme a la màxima expressió que representa el PDC té una base sòlida d'una part de la societat que veu imprescindible per tirar endavant el projecte de l'estat propi a l'espai que representava CDC. Però el PDC n'ha de delimitar el seu, ha de buscar ser d'espectre el més ampli possible però en el seu camp ideològic, i renovar lideratges per trencar amarres amb CDC" i afegeix "D'altra forma, el projecte ambigu del carril central els pot portar a allò de qui molt abraça poc estreny i quedar presoners del passat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat