Indica publicitat
Dissabte, 1 d'octubre del 2016
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de juliol del 2016 | 15:48
Recull de premsa · Política catalana

Espada: "El projecte ambigu del carril central els pot portar a allò de qui molt abraça poc estreny i quedar presoners del passat".

En un article al Punt Avui el periodista, Ferran Espada, afirma "La desaparació de Convergència Democràtica de Catalunya és un fet històric. Poca broma! L'organització política fundada l'any 1974 a Montserrat ha marcat els designis del país durant dècades.

La Catalunya actual té poc a veure amb aquella del tardofranquisme, però si és com és, per allò bo i també pel dolent, agradi o no, és en bona part influència del partit de Jordi Pujol"

Aixi, creu Espada que probablement "sense l'escàndol de les irregularitats confessades pel seu líder fundador no s'hauria produït un sotrac tan fort a CDC, però de la necessitat tocar fer virtut i la creació de l'ara ja Partit Democràta Català pot ser una bona oportunitat"

Pel que fa al nou nom ens diu "De l'embolic del nom em limito a l'obvietat que tocaria un reflexió interna sobre els greus errors comesos. Prefereixo centrar-me en l'aspecte ideològic. Citaré les opinions de dues persones qualificades, la de Xavier Trias a Catalunya Ràdio admetent que no es pot triar un nom abans de conceptualitzar un partit. I la de Miquel Sellarès, fundador de CDC, recordant a RAC1 l'existència d'un gran partit socialdemòcrata independentista com ERC obliga el PDC a definir-se en altres espais ideològics".


I conclou el periodistq que "El postpujolisme a la màxima expressió que representa el PDC té una base sòlida d'una part de la societat que veu imprescindible per tirar endavant el projecte de l'estat propi a l'espai que representava CDC. Però el PDC n'ha de delimitar el seu, ha de buscar ser d'espectre el més ampli possible però en el seu camp ideològic, i renovar lideratges per trencar amarres amb CDC" i afegeix "D'altra forma, el projecte ambigu del carril central els pot portar a allò de qui molt abraça poc estreny i quedar presoners del passat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política
Cardús: "Ningú no estava cansat, sinó impacient. I aquesta impaciència venia en bona part de no tenir l'horitzó prou clar. I diria que Puigdemont ahir va bufar molt fort per esvair la boira i deixar un cel ben ras"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Hem entrat en un nou capítol, una autèntica tombada de truita: mentre Espanya es resigna al continuisme, Catalunya prem l'accelerador"
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Gifreu: "A tot Europa es planteja amb més o menys profunditat la revisió i adequació del servei públic de l'antiga ràdio i televisió al nou entorn"
Recull de premsa · Política catalana
Rovira: "El futur del país que ens van arrabassar aleshores, el país que fa dècades que maldem per reconstruir, el tenim només a les nostres mans"
Notícia · Política
Cleries: "Per democràcia i per ètica, el que ha de fer el PP és enviar el Ministre de l'Interior en funcions a casa seva"
Recull de premsa · Política catalana
Partal: "Puigdemont avui està obligat a dir-nos de quina manera creu que es pot completar el procés"
Recull de premsa · Euskal Herria
Batista: " Pot semblar, a primer cop d'ull, que nacionalistes i socialistes col·lisionaran en la qüestió nacional o identitària, però ni uns ni altres tensaran la corda"
Recull de premsa · Política catalana
Graupera: "El catalanisme ha estat una manera d'acomodar i integrar Catalunya en el context repressiu espanyol"
Recull de premsa · Política catalana
Gabriel: "La CUP-CC continua tenint entre les seves prioritats desbordar l'Estat espanyol a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació"
Recull de premsa · Política catalana
Pugès: "Confiança i futur"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat