Indica publicitat
Dimarts, 7 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de juny del 2016 | 11:21
Recull de premsa · Política catalana

Espada: "Un full de ruta renovat"

En un article al Punt Avui Ferran Espada afirma que "Els darrers esdeveniments han col·lapsat el sistema polític català, la qual cosa no s'ha de confondre amb el final del procés per a la constitució d'un estat independent".

Així, per Espada "El rebuig als pressupostos del govern de Junts pel Sí forçat per la CUP, combinat amb la impossibilitat de trobar geometries variables de pacte com seria habitual en un context convencional –en l'escenari actual la principal força independentista no pot trobar suports en el bloc de l'unionisme– provoca un atzucac que obliga a reconduir el procés amb un full de ruta renovat".

I ens diu el periodista que "el RUI, referèndum unilateral d'independència, ha irromput en l'escenari polític. I caldrà veure si és l'eina per a un altre RUI refer la unitat de l'independentisme" i en relació a aquest afegeix  "El 26-J dibuixarà els límits del camí per al referèndum acordat, que des del meu punt de vista són tremendament estrets, per no dir intransitables. Si governa Podem serà amb suports com el del PSOE, que diluiran la proposta del dret a decidir de Catalunya. I si governa el PP serà fruit d'una gran coalició que suposarà tot un mur respecte a les aspiracions catalanes, i l'oposició de Podem podrà ser tan ferma com es vulgui però impotent per impulsar solucions democràtiques per al conflicte polític de l'Estat amb Catalunya. Llavors sabrem si el recorregut del RUI, que segurament ja hauria d'haver estat el 9-N, té solvència".

I conclou "Perquè no serà l'oposició dels unionistes qui marcarà la viabilitat o no d'un referèndum que aquest cop ha de ser vinculant per un inici del procés constituent de la república unilateral. Sinó la voluntat política real que tinguin tots els independentistes, però també els sobiranistes, de donar compliment a les aspiracions democràtiques d'un poble".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat