Indica publicitat
Diumenge, 22 de gener del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de setembre del 2016 | 13:15
Recull de premsa · Política catalana

Espada:"Quan t'enfrontes a un estat antidemocràtic no hi ha dreceres que evitin la reacció repressiva"

En un article al Punt Avui Ferran Espada afirma que "Amb la declaració ahir de Francesc Homs al Tribunal Suprem per la causa del procés participatiu del 9-N es completa, en espera de la resolució judicial, l'aberració democràtica de jutjar uns dirigents polítics per haver preguntat a la ciutadania catalana el parer del seu futur polític".

I afegeix al respecte "Un judici, el del 9-N, que si no se li vol dir polític, que ho és, no hi ha dubte que té al darrere l'impuls polític del govern espanyol del PP, que va obligar el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, a tombar el criteri unànime de la fiscalia de Catalunya, que no hi veia motiu de judici. Una pressió política que cal recordar que va comportar la dimissió d'Eduardo Torres-Dulce. Una vergonya democràtica a la qual cal afegir la doble moral que suposa la falta d'actuació en el cas de la conspiració del ministre Fernández Díaz. Del 9-N probablement cal extreure'n una lliçó".

Conclou Espada que "El 9-N va ser una altra impressionant mobilització del sobiranisme català, però va evitar donar rang sobirà i vinculant al resultat del 9-N, que és el que hauria suposat tirar endavant la consulta prohibida. Ara que debatem sobre el referèndum (RUI o no RUI) potser que ho tinguem en compte i evidenciem que quan t'enfrontes a un estat antidemocràtic no hi ha dreceres que evitin la reacció repressiva. I, per tant, cal fer els passos que pertoca, fer-ho bé, i assumir-ne les conseqüències sense defallir"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Vives: "L'estratègia ha d'estar al servei de la victòria, i no al servei d'un codi d'honor prepolític: no és essencial acomplir dates ni terminis"
Recull de premsa · Política
Roca: "L'empat"
Notícia · Unió europea
El proper dimarts 24 de gener Puigdemont, Junqueras i Romeva explicaran al Parlament Europeu el referèndum que Catalunya celebrarà aquest 2017
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Ramoneda: "Cal arribar al xoc o el govern català faria bé d'anticipar-se convocant eleccions abans que es prohibeixi el referèndum?"
Notícia · Política catalana
Junqueras: "La prioritat és atendre les necessitats de la gent i impulsar l'economia per cobrir millor el futur"
Recull de premsa · Política catalana
Villatoro: "En aquest país ja no hi ha Convergència, però hi ha convergents"
La fotografia · Política catalana
Puigdemont: "El 2017 és l'any en què acaba un procés i comença una era"
Notícia · Política catalana
Marta Rovira assegura que "La suspensió de l'autonomia, plantejada com la planteja el Govern espanyol, fa riure, és inconstitucional"
Recull de premsa · Política
Culla: "García Albiol, proposa que l'Estat contraataqui amb dues mesures: que la Roja jugui més a Catalunya i traslladar l'Institut Cervantes a Barcelona"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat