Indica publicitat
Dissabte, 1 d'octubre del 2016
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de setembre del 2016 | 13:15
Recull de premsa · Política catalana

Espada:"Quan t'enfrontes a un estat antidemocràtic no hi ha dreceres que evitin la reacció repressiva"

En un article al Punt Avui Ferran Espada afirma que "Amb la declaració ahir de Francesc Homs al Tribunal Suprem per la causa del procés participatiu del 9-N es completa, en espera de la resolució judicial, l'aberració democràtica de jutjar uns dirigents polítics per haver preguntat a la ciutadania catalana el parer del seu futur polític".

I afegeix al respecte "Un judici, el del 9-N, que si no se li vol dir polític, que ho és, no hi ha dubte que té al darrere l'impuls polític del govern espanyol del PP, que va obligar el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, a tombar el criteri unànime de la fiscalia de Catalunya, que no hi veia motiu de judici. Una pressió política que cal recordar que va comportar la dimissió d'Eduardo Torres-Dulce. Una vergonya democràtica a la qual cal afegir la doble moral que suposa la falta d'actuació en el cas de la conspiració del ministre Fernández Díaz. Del 9-N probablement cal extreure'n una lliçó".

Conclou Espada que "El 9-N va ser una altra impressionant mobilització del sobiranisme català, però va evitar donar rang sobirà i vinculant al resultat del 9-N, que és el que hauria suposat tirar endavant la consulta prohibida. Ara que debatem sobre el referèndum (RUI o no RUI) potser que ho tinguem en compte i evidenciem que quan t'enfrontes a un estat antidemocràtic no hi ha dreceres que evitin la reacció repressiva. I, per tant, cal fer els passos que pertoca, fer-ho bé, i assumir-ne les conseqüències sense defallir"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Política
Margallo compara Puigdemont amb Companys
Recull de premsa · Política
Cardús: "Ningú no estava cansat, sinó impacient. I aquesta impaciència venia en bona part de no tenir l'horitzó prou clar. I diria que Puigdemont ahir va bufar molt fort per esvair la boira i deixar un cel ben ras"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Hem entrat en un nou capítol, una autèntica tombada de truita: mentre Espanya es resigna al continuisme, Catalunya prem l'accelerador"
La fotografia · Política catalana
President Puigdemont: "Tenim el deure moral de buscar solucions i la solució és tenir un Estat"
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Gifreu: "A tot Europa es planteja amb més o menys profunditat la revisió i adequació del servei públic de l'antiga ràdio i televisió al nou entorn"
Recull de premsa · Política catalana
Rovira: "El futur del país que ens van arrabassar aleshores, el país que fa dècades que maldem per reconstruir, el tenim només a les nostres mans"
Opinió · Política catalana
Culminar el procés
Notícia · Política
Rufián: "Si el delicte és ser català i independentista, només mereixen que aquest poble ho aconsegueixi"
Recull de premsa · Política catalana
Partal: "Puigdemont avui està obligat a dir-nos de quina manera creu que es pot completar el procés"
Recull de premsa · Euskal Herria
Batista: " Pot semblar, a primer cop d'ull, que nacionalistes i socialistes col·lisionaran en la qüestió nacional o identitària, però ni uns ni altres tensaran la corda"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat