Indica publicitat
Diumenge, 24 de juny del 2018
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 1 d'agost del 2016 | 14:18
Recull de premsa · Política catalana

Forcadell: "És l'hora de la política, per tal de garantir que els catalans i les catalanes puguin ser amos del seu futur, i el puguin decidir lliurement"

En un article al Punt Avui la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, afirma en relació a les amenaces que li arriben des del govern espanyol i el TC "davant l'ús dels tribunals i la judicialització política, la resposta no pot ser cap altra que més política".

Així, afirma la presidenta "que mereix una reflexió la reacció irada del govern espanyol pel fet que s'hagi votat, a petició de dos grups parlamentaris escollits democràticament amb un programa electoral legal, l'informe d'una comissió d'estudi que ja havia estat aprovat per la mateixa comissió i publicat al butlletí del Parlament. Bàsicament, doncs, el que ens diuen és que al Parlament no es pot debatre sobre tot allò que interessa als ciutadans del nostre país, ens diuen què podem votar o no votar, fet que suposa un atac evident a la democràcia i a l'essència del parlamentarisme"

I afegeix al respecte "Ens trobem de nou amb les amenaces del govern espanyol, que respon a cop de tribunal als reptes polítics sorgits des de Catalunya. Cap proposta, cap iniciativa política, cap idea que permeti avançar per resoldre adequadament la demanda d'una importantíssima part dels catalans i catalanes. El contrast amb el cas del Regne Unit i Escòcia és evident. L'aleshores primer ministre David Cameron va tenir clar que, davant la victòria del Partit Nacional Escocès, amb un 44% de vots, calia negociar i oferir una sortida política als reptes plantejats pels escocesos. El referèndum es va celebrar i, independentment del resultat, la principal guanyadora va ser la democràcia. Els escocesos es van poder expressar i van decidir lliurement".

I es pregunta la presidenta de la Cambra Catalana "A l'Estat espanyol, en canvi, ens trobem amb una judicialització constant de la política catalana, per part d'un executiu que utilitza el Tribunal Constitucional per delimitar què es pot debatre i què es pot legislar. Algú es pensa que així es posarà fi a la voluntat legítima i democràtica d'una important part dels catalans de construir un nou estat?".

I conclou Forcadell "davant l'ús dels tribunals i la judicialització política, la resposta no pot ser cap altra que més política. Més debat, més diàleg, per tal que els representants dels ciutadans de Catalunya, absolutament tots, es puguin expressar lliurement defensant el que consideren millor per al seu país. Perquè tenim la sort de tenir un Parlament plural i divers, amb idees i projectes diferents i totalment legítims. És l'hora de la política, per tal de garantir que els catalans i les catalanes puguin ser amos del seu futur, i el puguin decidir lliurement".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat