Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de setembre del 2011 | 17:48
Recull de premsa · Política catalana

Jordi Pujol: "Ara ja té sentit pensar que la independència seria la solució lògica"

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, insta els actors econòmics, polítics i socials del país a treballar tots junts per fer canviar d'actitud Espanya i evitar així que segueixi creixent el sentiment independentista.

Jordi Pujol

Pujol ho diu en una carta al diari La Vanguardia que dirigeix a un "amic" seu empresari que li ha traslladat la seva preocupació per les conseqüències que podria tenir per la seva empresa un eventual procés d'independència, després de constatar que cada vegada es troba amb més gent partidària d'aquesta opció política.

"Hi ha un propòsit clar d'anar diluint l'autogovern català, d'anar arraconant la identitat catalana, d'anar posant traves a la cohesió de la nostra societat"

Pujol afirma que "si posessin tot el seu pes, d'una manera oberta i compromesa, a fer entendre que l'actitud d'Espanya envers Catalunya ha de canviar podria ser que es produís un gir substancial en la política espanyola". Tot i que reconeix que "és difícil, però el risc del què pot passar és prou gran perquè el meu amic, i molts més juguin fort en aquest sentit. I ho poden fer".

Pujol afirma que "ara ja té sentit pensar que la independència seria la solució lògica", després d'assegurar que la política de l'encaix ha fracassat. Segons Pujol, cada cop és més evident que "els grans partits espanyols, i l'opinió pública espanyola, i la publicada també, no en volen saber res". I és que creu que hi ha "un propòsit clar d'anar diluint l'autogovern català, d'anar arraconant la identitat catalana, d'anar posant traves a la cohesió de la nostra societat, d'anar frenant la nostra economia". És per tot això que assegura que "tot plegat m'espanta".

"Si no reaccionem de debò ens convertiran en una societat amorfa i sense empenta"

Pujol convida els empresaris de prestigi i la societat a tancar files amb el Govern català sense renúncies interessades en la defensa de la dignitat de Catalunya en aspectes com el "pacte fiscal" o "la llengua". Pujol assegura que "només anirem endavant pel nostre esforç, el nostre enfortiment intern i la preservació de la nostra dignitat. I per no tenir por". L'expresident conclou la carta assegurant que "ens cal ser prudents, però sense renunciar", entre altres coses perquè "si no reaccionem de debò ens convertiran en una societat amorfa i sense empenta, i això també t'afectarà a tu".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat