Indica publicitat
Divendres, 30 de setembre del 2016
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de juliol del 2016 | 10:41
Recull de premsa · Política catalana

Partal: "La distància entre CiU i el PD"

En un article a Vilaweb el seu director, Vicent Partal, afirma que "El congrés fundacional del Partit Demòcrata de Catalunya ha anat més enllà que no s'esperava la direcció de CDC. El règim d'incompatibilitats, l'horitzontalitat de la direcció, la limitació de mandats o el nom del partit mateix han superat les línies prèvies i dibuixen un nou partit que se separa d'allò que fou i significà CiU".

Partal destaca com "això que alguns volen identificar com 'el partit de la burgesia catalana' s'haja definit sense gens ni mica d'ambigüitat un partit favorable a la república i a la independència. Tots els partits independentistes han ampliat la base social del projecte, però fins ara CDC ho havia fet en la pràctica, sense definir-ho formalment com un objectiu. El PD, tanmateix, ja naix independentista i republicà en aquesta Espanya de Felipe VI, on ni els partits espanyols de més a l'esquerra, ni les seues sucursals catalanes, no qüestionen la monarquia nascuda del franquisme. És obvi que, en aquest país on les fílies i les fòbies pesen tant, qui no vulga veure-hi una dada notable no ho farà. Però ho és".

I afegeix al respecte que "Ho és sobretot des d'una òptica de país. Si CiU havia estat el pont privilegiat entre Madrid i Barcelona, el PD renuncia plenament ni tan sols a intentar-ho. Si CiU havia tingut sempre relacions ben estretes i sovint inexplicables amb els grans poders econòmics i mediàtics locals, el PD naix enfrontant-s'hi visiblement. Si CiU sabia que a ells no els tocarien mai, fessen què fessen, el PD ja sap que serà l'objectiu número u".

I conclou "Que el sistema polític català tinga des d'ahir alineats en aquest principi bàsic del republicanisme independentista el Partit Demòcrata amb ERC, la CUP i els altres grups com ara Demòcrates, MES i Solidaritat, es pot interpretar com un senyal –com un altre senyal– que la maduració del procés d'independència va arribant al punt culminant".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política
Cardús: "Ningú no estava cansat, sinó impacient. I aquesta impaciència venia en bona part de no tenir l'horitzó prou clar. I diria que Puigdemont ahir va bufar molt fort per esvair la boira i deixar un cel ben ras"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Hem entrat en un nou capítol, una autèntica tombada de truita: mentre Espanya es resigna al continuisme, Catalunya prem l'accelerador"
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Gifreu: "A tot Europa es planteja amb més o menys profunditat la revisió i adequació del servei públic de l'antiga ràdio i televisió al nou entorn"
Recull de premsa · Política catalana
Rovira: "El futur del país que ens van arrabassar aleshores, el país que fa dècades que maldem per reconstruir, el tenim només a les nostres mans"
Notícia · Política
Cleries: "Per democràcia i per ètica, el que ha de fer el PP és enviar el Ministre de l'Interior en funcions a casa seva"
Recull de premsa · Política catalana
Partal: "Puigdemont avui està obligat a dir-nos de quina manera creu que es pot completar el procés"
Recull de premsa · Euskal Herria
Batista: " Pot semblar, a primer cop d'ull, que nacionalistes i socialistes col·lisionaran en la qüestió nacional o identitària, però ni uns ni altres tensaran la corda"
Recull de premsa · Política catalana
Graupera: "El catalanisme ha estat una manera d'acomodar i integrar Catalunya en el context repressiu espanyol"
Recull de premsa · Política catalana
Gabriel: "La CUP-CC continua tenint entre les seves prioritats desbordar l'Estat espanyol a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació"
Recull de premsa · Política catalana
Pugès: "Confiança i futur"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat