Indica publicitat
Dimarts, 17 de gener del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 d'octubre del 2016 | 12:12
Recull de premsa · Política catalana

Soler: "El Partit Demòcrata no sortirà d'aquestes aigües agitades fins que no tingui un lideratge indiscutit, i no se m'acut altre candidat que Carles Puigdemont"

En un article a l'Ara Toni Soler ens diu que "Continua la pugna entre l'independentisme i els comuns pel domini del relat. Mentre CSQP celebra que el referèndum torni al centre de l'agenda sobiranista,

Junts pel Sí saluda les paraules de Xavier Domènech a favor d'un referèndum "viable" encara que no tingui l'aval de l'Estat". I afegeix al respecte "Molt bé. Encara que sigui una entesa tàctica, serà útil quan comenci la batalla judicial, que inevitablement acabarà sent política. Si a més comptem que el PSC i C's estan llepant-se les ferides, i que la marca Espanya rodola pendent avall, la conjuntura és més favorable per a l'independentisme del que pugui semblar. I ho serà, almenys, fins a l'aprovació de les lleis rupturistes prèvies al referèndum. En aquell moment, caldrà que la Generalitat estigui a punt per superar la legalitat espanyola, cosa que a més dels polítics concerneix els tècnics, els funcionaris de primer nivell i els comandaments policials".

Per a Soler "Aquest complicat trànsit, segons va anunciar el president al Parlament, el conduirà Oriol Junqueras. A dins d'ERC algú hi ha vist un regal enverinat, però també és una oportunitat perquè el vicepresident faci visible el seu pes específic dins del Procés, després de dos debats parlamentaris de gran volada en què l'única veu de la majoria ha sigut la de Puigdemont".

Així, creu aquest que "El president s'ha reforçat des del seu accidentat desembarcament al Palau de la Generalitat. Manté el lideratge d'un govern heterogeni; compta amb el respecte dels seus socis d'ERC, que no posen en dubte el seu compromís. A nivell de carrer, la marca Puigdemont està força més valorada que la del seu partit, víctima del seu passat, de les batzegades tàctiques i de les lluites entre sectors. Al nou Partit Demòcrata, el lideratge està repartit entre noms que evoquen més el passat que no pas el futur, com Mas i Homs; perfils encara poc definits, com el de Neus Munté; dirigents joves i desconeguts, com Marta Pascal; i contrapoders a l'ombra, com Germà Gordó. Enmig d'aquesta dispersió, sortides de to com la del conseller Santi Vila surten de franc. I els professionals de sembrar dubtes sobre el Procés xerren i conspiren, tant al partit com al Govern, proclamant davant qui vulgui escoltar que estan a punt per recollir les restes del naufragi. El Partit Demòcrata no sortirà d'aquestes aigües agitades fins que no tingui un lideratge indiscutit, i no se m'acut altre candidat que Carles Puigdemont"·

Tot i això, afirma Soler "Ara bé, conquerir un partit com l'antiga CDC no és una feina senzilla. Demana temps, aliances i, sobretot, la sana ambició de competir pel poder. I no sé si Puigdemont, que sempre ha dit que el seu compromís polític té data de caducitat, voldrà fer aquest pas endavant. Sobretot si això li ha de suposar un enfrontament amb Artur Mas. Però, mentrestant, la seva autoritat com a president resta matisada, i el partit que hauria de representar el centre polític català continua tenint serioses dificultats per presentar-se davant dels seus votants com una marca fiable, renovada, diferenciada de l'independentisme d'esquerres i plenament compromesa amb el Procés".Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política
Culla: "García Albiol, proposa que l'Estat contraataqui amb dues mesures: que la Roja jugui més a Catalunya i traslladar l'Institut Cervantes a Barcelona"
Recull de premsa · Política catalana
Sellarès:"No acceptarem sotmetre'ns als dogmes de fe espanyols. La majoria social catalana ja no ho entendria"
Recull de premsa · Política catalana
Sáez: "L'hipòdrom del PDECat"
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: "Què fan obrint l'inútil debat de la candidatura? Era necessari? Quina pressa tenen per obrir un meló tan desestabilitzador?"
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu: "Tenir un president que no està lligat de peus i mans em costa d'entendre que no sigui un avantatge"
Recull de premsa · Política catalana
Grau: "Va deixar clar que s'hi posava per portar el país a un referèndum, per portar-lo a les portes de la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"La qüestió principal és què farà aquesta nova força central del sobiranisme si la principal raó de la seva existència -la independència de Catalunya- no es desencalla en aquest apassionant 2017"
Recull de premsa · Política catalana
Àlvaro: "Atès que Puigdemont s'ha posat data de caducitat i que el referèndum sembla impossible, qui haurà de reescriure el procés serà Junqueras"
Recull de premsa · Política catalana
Jordi Muñoz: "Independència: l'espectre de l'empat infinit"
Opinió · Política catalana
Carta oberta de Miquel Sellarès, president del CEEC: No aconseguireu embrutar-me!
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat