Indica publicitat
Divendres, 20 de gener del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de setembre del 2016 | 10:45
Recull de premsa · Política catalana

Soler: " La política és implacable i no premia les actituds, només els fets: Mas era president i ja no ho és"

En un article a l'Ara Toni Soler afirma  que "Ser expresident no és fàcil. La sensació que es té després de perdre el poder no és de baixar un esglaó, sinó de rodolar escales avall".

I al respecte afegeix "Quan Artur Mas va fer el famós "pas al costat" molts analistes van predir que el seu protagonisme es mantindria inalterable. Que seria el líder de la renovació de CDC i el tutor de Puigdemont. I que -segons com- tornaria a ser candidat a la presidència de la Generalitat; reforçat, reivindicat després del seu sacrifici. Però la política és implacable i no premia les actituds, només els fets: Mas era president i ja no ho és".

Així, per a Soler Mas es "deu preguntar què n'ha tret de tot plegat: no es pot dir que hi hagi un clam popular perquè torni. I ni tan sols sembla que conservi el seu ascendent a la nova CDC, si ens fixem en com ha anat el procés de refundació. A sobre, la CUP, després d'exigir el seu cap i de "llençar-lo a la paperera de la història" (aquesta expressió, tan grollera, li devia coure), ha incomplert els acords assolits amb Junts pel Sí en els moments clau".

Pel que fa a la postura contrària de Mas a la celebració d'un referèndum creu Soler és perquè "convocar un referèndum vol dir admetre que el 9-N -el seu gran èxit- no va ser una consulta real, ni va tenir efectes reals (tret dels propagandístics). És per això que el famós RUI no complau Artur Mas ni una part significativa del PDC, que inclou des dels que demanen prudència per consolidar posicions fins a aquells que creuen que el Procés no va enlloc".

Sobre el president Puigdemont creu Soler que "la proposta de referèndum té molts pares i molts seguidors, i per això és tan important que Puigdemont la faci seva, la formuli amb les seves pròpies paraules en la qüestió de confiança, i la converteixi en una eina comuna per donar la paraula als ciutadans"

I conclou Soler "Si el president ho fa així, el full de ruta agafarà gruix i virtualitat, i el govern en funcions de Madrid haurà de fer front a una pressió afegida: Catalunya, que de fet ha bloquejat la investidura de Rajoy, pot posar en evidència la inacció i el desconcert de la política espanyola. El descrèdit de govern i oposició afavoreix el mar de fons del sobiranisme, que ja no necessita demostrar les virtuts del seu programa, ni l'absència d'alternatives viables: només ha de convèncer tothom -també dins dels seus propis rengles- que està disposat a tirar endavant".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Ramoneda: "Cal arribar al xoc o el govern català faria bé d'anticipar-se convocant eleccions abans que es prohibeixi el referèndum?"
Notícia · Cultura
Isabel-Clara Simó guanya el 49è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
Recull de premsa · Política catalana
Villatoro: "En aquest país ja no hi ha Convergència, però hi ha convergents"
Recull de premsa · Política
Culla: "García Albiol, proposa que l'Estat contraataqui amb dues mesures: que la Roja jugui més a Catalunya i traslladar l'Institut Cervantes a Barcelona"
Recull de premsa · Política catalana
Sellarès:"No acceptarem sotmetre'ns als dogmes de fe espanyols. La majoria social catalana ja no ho entendria"
Recull de premsa · Política catalana
Sáez: "L'hipòdrom del PDECat"
Recull de premsa · Política catalana
Rahola: "Què fan obrint l'inútil debat de la candidatura? Era necessari? Quina pressa tenen per obrir un meló tan desestabilitzador?"
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu: "Tenir un president que no està lligat de peus i mans em costa d'entendre que no sigui un avantatge"
Recull de premsa · Política catalana
Grau: "Va deixar clar que s'hi posava per portar el país a un referèndum, per portar-lo a les portes de la independència"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat