Indica publicitat
Dimarts, 7 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de març del 2016 | 16:43
Recull de premsa · Política catalana

Soler: "Per una majoria imbatible"

En un article al diari Ara Toni Soler descriu la realitat política a Catalunya en l'actualitat i ens diu al respecte d'aquesta "el que ha passat no és el millor ni el pitjor; és l'inevitable. Caldrà buscar nous consensos, nous espais comuns. És normal que, abans, tothom marqui territori".

Toni-soler

Així, per Soler "A Catalunya s'estan configurant tres grans blocs ideològics: en direm, per fer-ho fàcil, el sobiranisme, el neoespanyolisme i el colauisme. El primer conté elements d'esquerra i de dreta, i mentre existeixi Junts pel Sí no és clar qui el liderarà. El segon serà fagocitat per Ciutadans, a causa de l'erosió constant de PSC i PP (el socialisme català, entregat al PSOE, és ara presoner de l'acord Sánchez-Rivera, que li passarà una factura enorme). El tercer, en canvi, és una esquerra purista -de moment- però nacionalment híbrida, més propera al sobiranisme (En Comú Podem defensa que Catalunya és una nació amb dret a decidir) i més o menys espanyola segons qui mani a Madrid. D'aquest empantanegament, ¿en pot sortir un carril central, un espai de consens? Només entre sobiranisme i colauisme. L'unionisme no pot, i de fet no vol, deixar de ser el mur de contenció del dret a decidir. Això impedirà a Inés Arrimadas ser una alternativa real de poder. Però a Albert Rivera li donarà vots a Espanya. Un partit espanyol no desitja altra cosa"

I sobre un possible acord entre les diverses forces ens diu "Heus aquí la clau de volta del futur consens nacional: la defensa de la sobirania de Catalunya, és a dir, de l'assumpció del poder polític català per tal que la gent pugui decidir el futur del país. No dubto que, ara que el referèndum d'Iglesias i Errejón està en via morta, Junts pel Sí i el colauisme han de poder arribar a un acord que consolidi el camí cap a l'estat català, i el complementi amb una proposta confederal que s'activaria només quan Espanya tingués ganes de parlar-ne de tu a tu. Ara mateix, no veig cap opció amb més capacitat de reunir una majoria imbatible a Catalunya"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat