Indica publicitat
Dilluns, 21 d'agost del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de febrer del 2010 | 15:07
Recull de premsa · Política

Xavier Vendrell: "La nostra força és que no ens tremolaran les cames per anar a l'oposició"

Barcelona · Xavier Vendrell, l'arquitecte de les dues campanyes d'Esquerra a les eleccions al Parlament, no ha descartat que ERC passi a l'oposició, i ha assegurat que Joan Puigcercós acabarà trencant el sostre electoral de la formació a una entrevista a El Punt. Vendrell ha defensat que ERC són l'única garantia que l'independentisme serà present a la cambra catalana, i ha afirmat que "Puigcercós tornarà a batre un rècord" i que el partit treballarà perquè això es produeixi en els properes eleccions.

Segons Vendrell, ERC està remuntant: "ERC en aquests moments ja està en una etapa de remuntada. En el moment en què nomenem candidat Joan Puigcercós, el 17 d'octubre del 2009, ERC comença a créixer. Perquè hi ha un lideratge clar, una persona que sap on va, que es visualitza com a valenta, disposada a arriscar-se, preparada, amb les idees clares i la formació necessària per liderar aquest país. Des que ell ha assumit el timó, al si d'ERC s'han acabat els conflictes, hi ha tranquil·litat, tothom treballa en la mateixa direcció, hi ha cohesió i estem construint i preparant el partit i el país per fer el proper pas".

El diputat d'ERC ha fet un balanç positiu de la tasca duta a terme per la formació dins del Govern tripartit i ha assegurat que "sense l'estratègia d'ERC d'arrossegar el PSC a l'enfrontament democràtic amb l'Estat, no haurien estat possibles les consultes populars". Tot i això, Vendrell no ha descartat que Esquerra passi a l'oposició: "Que passi a l'oposició o no acabarà sent una decisió d'ERC, i la prendrà en funció del que acceptin els altres partits. No tinc cap dubte que, guanyi qui guanyi, tant els uns com els altres ens proposaran formar govern, sigui quin sigui el resultat. La nostra força és que no ens tremolaran les cames per anar a l'oposició. No hi volem anar, volem governar, però estem disposats a anar-hi, no ens fa por. Malgrat el que es digui, que si les butaques, les catifes, els cotxes oficials, som gent de picar pedra. Tenim un candidat que és l'únic líder d'aquest país que ha estat capaç en un moment donat de deixar el govern i tornar-se'n a fer feina de partit per fer fort el seu projecte".

Pel que fa a les consultes independentistes, Vendrell creu que "no hem d'estar a un govern si aquest no està disposat a convocar una consulta". D'altra banda, ha assegurat que "seria molt trist que Reagrupament no entrés al Parlament [...] Si finalment han de dividir l'independentisme, com a mínim que serveixi perquè hi hagi més diputats independentistes. Perquè si acaben dividint-lo i a més no són capaços ni d'obtenir prou vots per tenir representació, serà molt trist. Pot passar que no tinguin el suport necessari, i per això insisteixo que el pal de paller, la garantia de la presència de l'independentisme al Parlament, és ERC, i evidentment apel·lo a sumar i concentrar esforços a l'entorn d'ERC". Finalment, creu que de vegades "ICV té actituds pròpies d'un partit petit, que li costa trobar el seu espai" i que de vegades "fa coses per poder treure el nas que fan mal al govern".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat