Indica publicitat
Dimecres, 3 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de juny del 2011 | 16:40
Recull de premsa · Política

A. Sáez: "L'ERC que s'acosta ha decidit entregar la centralitat del catalanisme a CiU"

"¿Per quina estranya raó [a ERC] han decidit decapitar tot dirigent que tingui relació amb els anys de govern?" s'ha preguntat Albert Sáez.

Albert Sáez

El director adjunt d'El Periódico, Albert Sáez, ha posat en qüestió la militància republicana, que segons l'autor de l'article, "en comptes d'aprendre dels errors [...] prefereix tornar a iniciar l'aprenentatge". L'autor de l'article Concentrar o disgregar ha explicat que "les bases d'ERC han somatitzat que el seu únic pecat va ser pactar amb el PSC" i per això "ha decidit entregar la centralitat del catalanisme a CiU".

Sobre el "drama" del PSC, però, Sáez ha assegurat que "entrar la batalla del PSC en les relacions amb el PSOE és retrotreure's a les eleccions generals del 1977", i ha assegurat que "la veu pròpia del PSC ja s'ha sentit diverses vegades: es va sentir l'endemà de conèixer-se l'excursió de Carod a Perpinyà o la nit de les eleccions del 2006", uns casos en els quals "l'autonomia del PSC" no va ser rebuda "amb entusiasme per CiU".

"El drama -ha conclòs- és que no se'n va assabentar ningú, que la tenia [l'autonomia]. De la mateixa manera que l'autonomia del PSOE respecte del PSC s'ha evidenciat en dies clau com el del pacte de l'Estatut amb Mas a la Moncloa, la data i l'hora -no només el contingut- de la sentència del TC sobre l'Estatut o la visita nocturna de Rubalcaba a la plaça de Sant Jaume".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat