Indica publicitat
Dilluns, 25 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de gener del 2012 | 17:08
Recull de premsa · Política

"Als catalans –i en especial als convergents– quan se'n van a Madrid els agafa un sentit d'estat que potser se l'haurien de començar a fer mirar"

Xevi Xirgo: "Em cansa, tanta responsabilitat. I em costa d'entendre".

A 'Sentit d'Estat', publicat a El Punt Avui, Xevi Xirgo recorda que "als catalans –i en especial als convergents– quan se'n van a Madrid els agafa un sentit d'estat, una mena de responsabilitat afegida, que potser se l'haurien de començar a fer mirar". Xirgo recorda les diverses ocasions, des del cop d'estat del 23-F, en què CiU actua "amb sentit d'estat" a Madrid, donant suport a presidents i governs espanyols.

"Tot sigui, és clar, per aquest alt sentit de responsabilitat", explica Xirgo, "que ens paguen, és clar, amb la Loapa, amb un desequilibri de les balances fiscals, utilitzant electoralment Catalunya cada cop que a ells els interessa i, finalment, amb una sentència com la que va emetre el TC contra l'Estatut".

En aquest context, el periodista recorda que el primer que ha fet Rajoy és encolomar el problema del dèficit a les autonomies. "I què fa CiU? Li agafa el sentit d'estat, aquest sentit del deure tan arrelat, que jo no dic que no estigui bé tenir-lo, i hi vota a favor. Sincerament, em cansa, tanta responsabilitat. I em costa d'entendre. Ni que sigui a canvi que ara el PP els aprovi els pressupostos aquí".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat