Indica publicitat
Dijous, 4 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de abril del 2011 | 16:48
Recull de premsa · Política

Artur Mas: "No retallarem més del 10% encara que ens tanquin l'aixeta"

Així de contundent es mostra el president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista publicada al diari Ara, en la què afirma que "no se'ns pot demanar que desmuntem l'estat del benestar català com ho fa el PSOE".

Assegura que l'Estat "ens té condicionats, perquè les operacions d'endeutament les ha d'autoritzar l'Estat i, per tant, ens poden tallar l'aixeta i llavors les conseqüències encara seran pitjors", però subratlla que "encara que ens tanquin l'aixeta nosaltres no anirem més enllà del 10%".

Mas assegura que "no estem disposats a enganyar amb les xifres sinó que volem explicar la veritat, tingui les conseqüències que tingui". El president afirma que "no podem passar de 7.500 milions de forat del 2010, l'herència del tripartit i del govern espanyol, a 2.500 en un any", ja que això voldria dir que "hauríem de reduir el pressupost de la Generalitat entre 5.000 i 6.000 milions d'euros, i això sí que significaria tancar serveis públics i això no ho farem, i menys en un país que té un dèficit fiscal d'entre 15.000 i 20.000 milions l'any".

Pel que fa a la seva participació en la consulta sobiranista del 10-A, Mas subratlla que ja "fa molt de temps que m'he expressat en aquests mateixos termes, no és de fa quinze dies ni de dos mesos; fa bastants anys que quan se m'ha preguntat sobre això he dit que si algun dia vaig a votar, votaré que sí". El president subratlla que "he dit sempre que jo no organitzaré un referèndum d'aquestes característiques sent president si no tinc clar que és una via que ens porta a l'èxit i, per tant, a la victòria".

Sobre el concert econòmic, Mas afirma que "si el PP treu majoria absoluta ens podem plantejar fer una consulta sobre el pacte fiscal per reforçar la negociació". En aquest sentit, assegura que "si tinguéssim un model de finançament com el basc no hauríem de fer un ajust d'aquesta magnitud". D'altra banda, sobre la supressió de l'impost de successions, afirma que "vaig decidir treure la part més important de l'impost per preservar la credibilitat, però només perdem 100 milions".

Finalment, no creu que Zapatero sigui "un president interí", ja que considera que "té les mans lliures per fer les reformes que cal fer". També afirma que el PSC és ara un partit "atemorit, desconcertat", que pensa que recularà molt, i "això els fa actuar amb incoherència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat