Indica publicitat
Diumenge, 7 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de juny del 2011 | 19:55
Recull de premsa · Política

Balcells: "La independència és un objectiu, però no pot ser una ideologia en si mateixa"

L'exvicesercretari general d'ERC destaca que cal "afinar en l'anàlisi i la diagnosi" per refundar la formació, i aposta per conformar un partit de govern, "amb vocació de majories", i d'esquerra.

Encertar la diagnosi amb l'objectiu de "refundar, si cal, el nostre partit, reafirmant l'ideari, establint l'estratègia i definint lideratges". Això és el que afirma l'exvicesercretari general d'ERC, Manel Balcells, que en un article publicat a l'Avui, explica que, al seu parer, la davallada d'ERC es deu a "la manca de convicció manifesta en la nostra acció de govern, per les erràtiques posicions mostrades al respecte d'això, i per la renúncia explícita, abans i durant la campanya al Parlament, de la nostra aposta estratègica [amb el tripartit]", juntament amb les lluites fratricides.

Balcells conclou que "la direcció interina actual ha confós massa sovint la militància amb l'electorat", fet que ha portat a la formació a anar a competir "amb els més allunyats de la centralitat política, situant-nos lògicament a prop de la marginalitat, i allunyant-nos progressivament del discurs que ens generava la confiança de la població". "A Esquerra no ens cal repetir constantment i cada cop més alt si som o no independentistes… Ho som i tothom ho sap!", diu el republicà.

Així, Balcells marca distàncies amb altres formacions independentistes afirmant que "la diferència amb altres és que nosaltres som i hem de ser un partit de govern, un partit amb vocació de majories i un instrument útil per transformar la societat". En aquest sentit, el republicà recorda que "l' independentisme és transversal, i Esquerra, no", i per això considera "una fal·làcia aglutinar i voler aglutinar tot l'independentisme sota un paraigua comú", ja que "la independència és un objectiu", no "una ideologia en si mateixa".

"Particularment, m'interessa ben poc, l'independentisme de dretes!", afirma Balcells, que afirma que l'espai d'ERC és la socialdemocràcia, amb la qual "construir un projecte que aglutini les esquerres".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat