Indica publicitat
Dissabte, 6 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de març del 2012 | 17:28
Recull de premsa · Política

Calvet: "El més immediat és el compliment per part de l'estat espanyol del marc legal que ha subscrit"

"La democràcia que no permet que la història es mogui és una democràcia morta. Per això cal un horitzó immediat i possible".

Gemma Calvet

L'advocada Gemma Calvet ha denunciat a un article a l'Ara l'incompliment per part de l'Estat espanyol "del marc legal que ha subscrit", en el qual s'hi inclouen el dret a l'autodeterminació "recollit a l'article 1 de la Carta de les Nacions Unides" i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, "que va entrar en vigor el 1976 i que fou ratificat per l'estat espanyol el 27 de juliol de 1977".

Aquest darrer pacte, segons l'autora, diu: "Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement llur condició política i proveeixen així mateix el seu desenvolupament econòmic, social i cultural". Amb aquest argument Calvet ha constatat que l'estat espanyol "ha ratificat i/o reconegut com a vàlids tot un seguit de convenis, tractats, cartes i resolucions internacionals en què es reconeix el dret a l'autodeterminació".
.
"Per tant ─ha continuat l'advocada─, el més immediat és que entri en agenda política el compliment per part de l'estat espanyol del marc legal que ha subscrit". Gemma Calvet ha dit que Oriol Pujol "parlava d'aigües podrides i, casualment o no, fa uns dies el diputat d'ERC a Madrid Alfred Bosch es queixava a Rajoy de l'expulsió d'una comissió en aquests termes: Tenemos que largarnos cuanto antes de este reino que ustedes están pudriendo ".Per això mateix, l'autora de l'articl Autodeterminació ha conclòs que la democràcia que "no permet que la història es mogui" és una democràcia "morta". "Per això cal un horitzó immediat i possible" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat