Indica publicitat
Divendres, 30 de setembre del 2016
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de juny del 2016 | 00:00
Recull de premsa · Política

Cardús: "El 26-J qui vulgui independència cal que voti les ofertes explícitament independentistes"

En un article al diari Ara Salvador Cardús assegura que "l'independentisme és fort i resisteix bé al cor de molts catalans, però ha d'aprendre a votar amb la flexibilitat de la raó, és a dir, amb el cap. Ho dic perquè entenc bé els qui estan temptats de quedar-se a casa el 26-J, bé sigui perquè ja no se senten vinculats al futur polític d'Espanya,

bé sigui perquè se senten decebuts per la política catalana". I afegeix al respecte "però ara els sentiments no haurien de ser la principal guia de les nostres decisions. No són temps de reaccions emocionals enceses, per justificades que siguin, sinó que cal calcular bé cada pas per arribar a la victòria que volem aconseguir. I el 26-J qui vulgui independència cal que voti les ofertes explícitament independentistes".

I després de reflexionar sobre les mancances del nostre sistema polític i electoral acaba "La qüestió és que els catalans aniran a votar el 26-J responent a dues preguntes diferents. Uns votaran qui prefereixen per fer govern a Espanya. Els altres votaran per defensar a Espanya el procés d'emancipació -que no de desconnexió- que s'està teixint i que, tard o d'hora, hauran d'assumir. Dues respostes diferents, tanmateix, que el 27-J seran analitzades amb voluntat confusionària, com si tothom hagués respost al mateix. Per tot això i més, cal votar amb el cap fred".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Política
Margallo compara Puigdemont amb Companys
Recull de premsa · Política
Cardús: "Ningú no estava cansat, sinó impacient. I aquesta impaciència venia en bona part de no tenir l'horitzó prou clar. I diria que Puigdemont ahir va bufar molt fort per esvair la boira i deixar un cel ben ras"
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Hem entrat en un nou capítol, una autèntica tombada de truita: mentre Espanya es resigna al continuisme, Catalunya prem l'accelerador"
La fotografia · Política catalana
President Puigdemont: "Tenim el deure moral de buscar solucions i la solució és tenir un Estat"
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Gifreu: "A tot Europa es planteja amb més o menys profunditat la revisió i adequació del servei públic de l'antiga ràdio i televisió al nou entorn"
Recull de premsa · Política catalana
Rovira: "El futur del país que ens van arrabassar aleshores, el país que fa dècades que maldem per reconstruir, el tenim només a les nostres mans"
Opinió · Política catalana
Culminar el procés
Recull de premsa · Política catalana
Partal: "Puigdemont avui està obligat a dir-nos de quina manera creu que es pot completar el procés"
Recull de premsa · Euskal Herria
Batista: " Pot semblar, a primer cop d'ull, que nacionalistes i socialistes col·lisionaran en la qüestió nacional o identitària, però ni uns ni altres tensaran la corda"
Recull de premsa · Política catalana
Graupera: "El catalanisme ha estat una manera d'acomodar i integrar Catalunya en el context repressiu espanyol"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat