Indica publicitat
Dilluns, 6 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de gener del 2016 | 14:03
Recull de premsa · Política

Cardús: "Qüestió d'interpretacions"

En un article a la Vanguardia el sociòleg Salvador Cardús reflexiona al voltant de les diverses  interpretacions polítiques i afirma " Interpretacions en lluita per veure si n'hi ha cap que esdevingui hegemònica i estabilitzi, ni que sigui temporalment, el camp de la política. Noteu, particularment, que la fragmentació de les interpretacions és molt superior a la de la mateixa representació parlamentària".

Així per Cardús "les definicions de la realitat diuen més de qui les fa que d'allò que es pretén definir. Digues com interpretes la realitat, i et diré qui ets! És clar que tothom qui pot juga a l'autocompliment de profecia. D'una profecia que el beneficiï, esclar. No és que una mentida repetida mil vegades esdevingui realitat, sinó que la capacitat d'anunciar i fer creïble una calamitat és el primer pas per tal que es produeixi".

Fins i tot posa de manifest l'alt número de tertulians polítics que existeixen al nostre país i afirma al respecte que "Es podria arribar a establir una regla que digués –i un algoritme que ho mesurés–: "Com més tertulians, un poder més difús i més inestabilitat política"? Potser sí".

I finalment ens fa la seva pròpia "Jo vull pensar –aquesta és l'expressió exacta– que la decisió de la CUP allibera el procés independentista d'un llast que l'hauria ofegat. Vull pensar, també, que l'electorat fidel al projecte independentista sabrà aguantar, mentre que l'unionista, en un marc no plebiscitari, probablement no se sentirà tan obligat a participar-hi. M'agradaria pensar, finalment, que en lloc d'exasperar el votant amb una crida agonística, allò del "o ara, o mai" o "el vot de la teva vida", se li sabrà presentar un ventall de compromisos creïbles que vagin més enllà de les pro­meses de paradisos a la Terra. Però si digués que tot això passarà, mentiria. Tot això pot passar. I depèn molt de qui-
na interpretació s'acabi im­posant de la realitat que estem vivint."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat