Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de desembre del 2011 | 18:10
Recull de premsa · Política

Carnes-Valls: "El PSC corre el risc de tornar al 'vell socialisme'. Encallar-nos en aquest discurs seria ingenu"

"El PSC ha de construir un projecte per a Catalunya que ha de definir una proposta fiscal amb els límits de solidaritat interterritorial que la mateixa Alemanya reclama a la resta dels socis comunitaris".

Jordi William Carnes i Jordi Valls.

L'executiu d'Agbar al Regne Unit, Jordi Valls, i el regidor del PSC a Barcelona, Jordi William Carnes, han indicat a un article conjunt les noves guies que ha de seguir el Partit dels Socialistes de Catalunya per sortir de l'atzucac en què es troba actualment. A l'article PSC, de la retallada a la reforma, els autors han explicitat que les preocupacions dels ciutadans avui "estan focalitzades a l'atur i la reactivació econòmica, i la forma com s'afronta la sortida de la crisi serà la clau".

Valls i Carnes han afirmat que el PSC "ha de decidir si en aquest escenari vol ser un actor principal o formar part d'una platea cridanera": "No n'hi ha prou amb una defensa del sector públic com a garantia de benestar social. El que ha de garantir el nou projecte socialdemòcrata és una estratègia de creixement i reforma que ens permeti finançar l'Estat de benestar".
Si es vol tornar a ser Govern, no es pot ser només un partit de manifestació"
Ambdós socialistes han indicat que el PSC ha de "superar" les retallades per introduir les "reformes", un motiu que ha de ser diferenciador per tal que el PSC "sigui alternativa": "L'alternativa no es construeix aixecant-se de la taula, defugint els debats o posant la negativa com a primera argumentació. Si es vol tornar a ser Govern, no es pot ser només un partit de manifestació. No es poden acceptar tots els postulats de l'austeritat i la retallada com a nous valors descoberts, sí que hem de defensar la necessitat d'una reforma del sistema de benestar i tenir posicionaments clars, entenedors i pràctics per a la societat".

Finalment, els autors de l'article han assenyalat queen el
context d'una Europa "que avança des del precipici del default cap a una fiscal i de solidaritat interterritorial homogènia on els estats perden sobirania, el PSC ha de construir un projecte per a Catalunya". Com ha de ser aquest projecte? "Indefectiblement ha de definir una proposta fiscal que incorpori els límits de solidaritat interterritorial que la mateixa Alemanya reclama a la resta dels socis comunitaris" han dit.
Innovació, equitat, transparència i eficàcia han de ser les columnes a partir de les quals cal tornar a aixecar un projecte majoritari"
Finalment, Carnes i Valls han dit que l
a socialdemocràcia reformista "ha de saber connectar amb els valors d'aquesta generació smart que ja ens indica quin és el camí a seguir: Innovació, equitat, transparència i eficàcia han de ser les columnes a partir de les quals cal tornar a aixecar un projecte majoritari que s'ha de refundar sense apriorismes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat