Indica publicitat
Diumenge, 12 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de maig del 2011 | 18:23
Recull de premsa · Política

Carod: "Hi ha d'haver espai per a una esquerra nacional responsable i amb vocació de majories"

Toc d'atenció de l'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, a l'esquerra del país: "Al PSC, a ERC [...], a CpC, entre les files d'ICV i també de CDC, algú ha de fer un pensament".

Josep-Lluís Carod-Rovira

El polític i escriptor Josep-Lluís Carod-Rovira ha criticat els mals resultats electorals que han acompanyat les esquerres a Catalunya durant les eleccions del 22 de maig: "Una onada conservadora ho amara tot i la xenofòbia, la por, la ignorància, la incultura, permeten el creixementde PxC i l'èxit del PP a Badalona. I aquest últim també a tot Catalunya".

Davant d'una CiU que "ha guanyat clarament" degut a "molts motius, sobretot per la imatge de força unida, en públic, seriosa i capaç d'inspirar seguretat en temps incerts" l'autor de l'article Fer un pensament ha sentenciat que "els dos partits que han tingut una rebolcada electoral de dimensions colossals són el PSC i ERC."

Pel que fa a Esquerra, Carod-Rovira ha criticat que els líders actuals de la formació política, "més preocupats per les guerres internes que per fer un partit responsable i de govern"  han "confós" tenir el "control orgànic" del partit amb "tenir el suport de l'electorat": "Set anys enrere hi havia una identitat pròpia que el feia un partit atractiu, innovador, fresc, il·lusionador, obert [...]. I un lideratge ideològic clar, dins i fora. I un projecte polític identificable: l'esquerra independentista [...]. Avui no hi ha res de tot això."

L'autor de l'article ha avançat que, en un futur proper, a Catalunya, al País Valencià i a les Balears "les esquerres i els grups polítics nacionals veuran que, per separat, mai no hi tindran l'hegemonia" i n'ha dictat la solució: "Hi ha d'haver espai per a una esquerra nacional responsable, creïble, preparada, moderna i amb vocació de majories i no pas marginal o antigovernamental, que vulgui un estat per a Catalunya".

"Al PSC, a ERC, -ha conclòs Carod-Rovira- també a CpC, entre les files d'ICV i també de CDC, algú ha de fer un pensament, i ser valent, coherent i tenir visió històrica i mirada llarga. L'esquerra catalana no pot continuar badant. El sobiranisme no serà mai majoritari si no és també atractiu, útil i il·lusionador. El país ho necessita". L'autor de l'article ha conclòs amb una proposta: "I per què no intentar-ho ja a les eleccions a Madrid, amb un gran reagrupament catalanista i de progrés, superador de la dinàmica tradicional de sigles i amb il·lusió mobilitzadora?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat