Indica publicitat
Divendres, 3 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de gener del 2012 | 18:00
Recull de premsa · Política

"La marxa enrere en les delegacions catalanes ens torna al nivell d'allò que no volem ser: unes províncies més d'Espanya"

Carod-Rovira: "No hi fa res que Extremadura tingui una magnífica –i lògica– seu a Lisboa [...] no és un problema per a l'Espanya uniforme".

L'exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira, ha explicat a 'Ambaixades (I)', publicat a El Punt Avui, el seu parer sobre l'afer de les delegacions catalanes a l'estranger, alguna de les quals ha estat tancada fruit dels acords entre CiU i PP. Carod-Rovira considera que "Les tropas nacionales [...] estan aconseguint els seus darrers objetivos militares: posar fi a l'arquitectura institucional exterior, bastida del 2007 al 2010".

L'expresident d'ERC diu que és una "fal·làcia colossal" considerar que la representació exterior catalana és sobrera ja que ja hi ha l'espanyola i, per tant, es dupliquen esforços. "En temps de crisi, és quan cal sortir per fer-se conèixer i no esperar que de fora vindran a interessar-se, espontàniament, pels nostres atractius", diu Carod-Rovira, que afegeix que "és d'il·lusos creure que Espanya ja ens representa i dóna una imatge d'estat plurinacional i plurilingüístic, sinó ben al contrari. La imatge és uniforme i monolítica: una llengua, una cultura, una nació".

"Amb el que costava la Maison de la Catalogne a París –continua l'exvicepresident- en vam tenir prou per pagar les delegacions de Catalunya a París, Berlín, Londres i una part de la de Nova York. Més endavant va obrir-se Argentina, l'estat del món amb més catalans després de França", una delegació que "el govern català, cedint a les pressions del PP, ha tancat".

Carod-Rovira remarca que "no hi fa res que Extremadura tingui una magnífica –i lògica– seu a Lisboa, o que Múrcia fos a Nova York abans que la delegació catalana. Elles no són un problema per a l'Espanya uniforme i que xucla de l'esforç fiscal català. Nosaltres, sí. I més quan els delegats ja tenien valuosíssims contactes amb el govern de cada país".

Reivindicant la feina feta, el republicà recorda que "en quatre anys, vam signar 178 acords internacionals, som l'únic govern d'un país no sobirà que té una desena llarga de convenis signats amb l'ONU i hem pogut parlar diferenciadament en reunions internacionals", fet pel qual considera inesperada la reacció "de la Generalitat, desmuntant una obra començada, imprescindible per a un país que figura que ha de fer una transició nacional".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat