Indica publicitat
Dilluns, 6 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de març del 2011 | 17:10
Recull de premsa · Política

Duran i Lleida: "Des de La Caixa a Òmnium, el pacte fiscal ens obliga a tots"

El líder d'UDC i home fort de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, demana, en una entrevista a La Vanguardia, un front comú català per reclamar el pacte fiscal a Madrid:

Duran i Lleida

"Cal intentar que sumin quantes més forces polítiques millor. Continuo reclamant del PP i el PSC a Catalunya la mateixa actitud que tenen els diputats socialistes i populars al País Basc i Navarra". El líder d'Unió creu que "caldrà sumar totes les institucions del país: des de La Caixa fins el Cercle d'Economia, passant per Òmnium Cultural i els Orfeons. Tota la societat civil s'haurà de mobilitzar en la defensa del pacte fiscal, és la nostra supervivència de futur". Per això, assegura que "el pacte fiscal ens obliga a tots"; considera que les coses "no poden continuar així" i que "o anem tots a una o ens continuaran prenent el pèl i estem hipotecant el futur dels nostres fills i el dels fills dels nostres fills".

Segons Duran i Lleida, el pacte fiscal és "un objectiu del Govern de CiU i òbviament la nostra missió política a Espanya estarà determinada per l'acceptació del pacte fiscal". Preguntat per la possible majoria absoluta del PP a les generals, Duran respon: "Que Déu ens agafi confessats". D'altra banda, defensa la tasca de CiU en el Congrés i subratlla que "si no fos per nosaltres, Espanya estaria intervinguda com Grècia". També parla de la "greu" crisi econòmica i de les mesures que creu que s'haurien d'aplicar per millorar la situació, com ara "subvencionar amb 5.000 euros cada nou lloc de treball creat". El líder d'Unió creu que la crisi s'acabarà "quan tinguem un creixement per sobre del 2% i creem ocupació". També explica que el Govern català té ara una prioritat absoluta: l'economia i les finances de la Generalitat.

D'altra banda, insisteix que "he dit cent vegades que mai seré ministre d'Exteriors" i que "he pogut ser-ho amb governs diferents i no ho he fet perquè no he volgut". Finalment, sobre la recent polèmica pel currículum de Joana Ortega, Duran assegura que "Ortega ha comès un error, que és no haver verificat tot el seu currículum" i que hi ha hagut "un linxament que no té justificació". També subratlla que "a Ortega no l'hem escollit per ser psicòloga. No està entre els millors pel seu currículum acadèmic sinó per tota una trajectòria política".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat