Indica publicitat
Dijous, 28 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de abril del 2012 | 17:31
Recull de premsa · Política

F.-M. Álvaro: "El nou finançament s'ha convertit en un artefacte per mesurar la paciència institucional de Mas"

"Rajoy té majoria absoluta i això ha fet baixar molt el preu del suport de CiU a les Corts espanyoles. El que abans podria haver estat un tortell ara podria recordar un carquinyoli".

Francesc-Marc Álvaro

El periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro ha assenyalat a un article que el Gabinet presidit per Artur Mas "no només ho té malament per governar, també ho té molt negre per gestionar amb un mínim de dignitat".

A l'article Sortir de l'atzucac, l'autor s'ha preguntat: "Tornarem a veure el conseller d'Economia de la Generalitat demanant un crèdit a corre-cuita a un banc per poder pagar les nòmines dels treballadors públics?". "Per entendre l'operació política ─ha explicat─ a llarg termini que Madrid realitza a cavall d'aquesta crisi només cal subratllar que Rajoy no ha retallat pas els salaris dels funcionaris mentre Mas, en canvi, ho ha fet i amb això ha assumit un  risc molt alt. És una comparació que il·lumina amb nitidesa els límits de la via autonomista". 

En aquest sentit, Álvaro ha dit que la qüestió "clau" del Govern de CiU és "identificar sense autoenganys la limitació dels drets de Catalunya que suposi cada una les decisions de l'Executiu del PP, explorar els resultats de les eventuals negociacions de pont aeri i, finalment, moure fitxa". "Rajoy té majoria absoluta i això ha fet baixar molt el preu del suport de CiU a les Corts espanyoles. El que abans podria haver estat un tortell ara podria recordar un carquinyoli" ha indicat.

Per això mateix, l'autor de l'article ha sentenciat que el nou finançament "s'ha convertit en un artefacte per mesurar la paciència institucional de Mas i el de la Catalunya cansada de comprovar que, tal i com estan ara les coses, Espanya és un mal negoci". "La tardor vinent serà el moment de fer un balanç sincer ─ha conclòs─. Fins llavors, el Govern català té diversos reptes damunt la taula: evitar el col·lapse financer, prendre mesures per reactivar l'ocupació, donar respostes a la conflictivitat social, mantenir el diàleg amb Madrid i preveure un escenari de xoc democràtic en què el president Mas haurà de ser més audaç del que va ser mai Pujol i menys improvisador del que va ser mai  Maragall".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat