Indica publicitat
Dimarts, 4 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de maig del 2011 | 17:00
Recull de premsa · Política

F.-Marc Álvaro: "El país no es pot permetre que ERC sigui marginal. Ha contribuït a normalitzar la independència"

El periodista ha subratllat que els dirigents actuals del partit republicà "i aquells que n'agafin les regnes després de l'estiu, haurien d'afinar en el diagnòstic. Els és imprescindible".

Francesc-Marc Álvaro

L'autor de l'article Els instal·lats i els que no ha explicat que Joan Puigcercós "va fer un diagnòstic de les causes de la gran patacada dels candidats republicans" i, entre més coses, Álvaro ha explicat que Puigcercós "va dir que la gent tenia la sensació que els seus dirigents i càrrecs públics eren uns instal·lats".

L'autor de l'article ha opinat que "és més nociu, com a instal·lat de catàleg, un sindicalista que fa deu anys que no es dedica al seu ofici que no pas el qui fa de regidor en un ajuntament", però ha sentenciat que el vertader drama és quan "un dirigent de partit acaba assumint aquesta mena de discursos i els eleva a la categoria de causa d'un fracàs".

"Desconec per què Puigcercós pensa -ha afirmat Francesc-Marc Álvaro- que la gent d'ERC ha comès el gran pecat de semblar instal·lada. Som davant d'una apreciació subjectiva o hi ha fonament real? [...] Potser el problema és tot un altre i té més a veure amb el tipus d'electorat de l'independentisme, qui sap si massa procliu a demanar pureses i coherències totals. Dubta ERC de la seva identitat i vol ser allò que no és?".

Finalment Álvaro ha sentenciat que la CUP "que recull amb habilitat el vot independentista a mots pobles i ciutats on ERC s'enfonsa", es presenta com una "organització sense lideratges verticals, molt oberta i participativa": "El país no es pot permetre que ERC sigui marginal. És un partit que té un espai important i que, a més, ha contribuït de manera cabdal a normalitzar la possibilitat de la independència. Els dirigents actuals, i aquells que n'agafin les regnes després de l'estiu, haurien d'afinar en el diagnòstic. Els és imprescindible".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat