Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de juny del 2011 | 17:51
Recull de premsa · Política

G. Calvet: "El fracàs electoral més que gestos individuals demana aprenentatge de partit i de projecte"

L'advocada Gemma Calvet ha assegurat que l'autèntica assignatura pendent d'Esquerra Republicana de Catalunya després dels resultats electorals del passat 22M, és "la unitat interna".

Gemma Calvet

"La unitat interna és l'autèntica assignatura pendent. No es tracta de negar la vàlua de gent com Oriol Junqueras i Oriol Amorós. Però primer s'ha de fer un debat de projecte i d'idees, i d'actituds" ha explicat Calvet.  A l'article No era això, companys, no era això publicat al dirari Ara, Calvet ha indicat que el problema vertader d'ERC "no va ser que els seus votants no acceptessin el segon tripartit" sinó que va ser el fet que "la mateixa Esquerra va demostrar que no creia en el segon tripartit": "La distància entre Govern i partit va ser tan notòria que es va perdre credibilitat".

Gemma Calvet ha afegit que el no a l'Estatut i la renúncia a rebutjar al Parlament la sentència de l'Estatut "no es van considerar coherents amb la seva posició de partit de govern", però ha indicat que en aquest moment ERC "té l'oportunitat de definir una oposició política clara en interès propi i sobretot en interès del país". "El seu llegat com a partit -ha continuat l'autora de l'article- de govern ha definit unes prioritats: el concert econòmic i la consulta per la  independència. A més, el context de crisi fa necessàries propostes d'esquerra constructiva però determinant en polítiques socials i mercats financers".

Calvet ha conclòs que a les organitzacions "els cal jerarquia", però això "no es pot confondre amb el fet de promoure dinàmiques de servilisme, de por a discrepar": "Un partit polític, i això serveix per a tots, ha de creure en la pluralitat interna i en la convivència entre líders. No és possible excloure aquell que val només perque discrepa o destaca".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat