Indica publicitat
Divendres, 22 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de abril del 2011 | 18:26
Recull de premsa · Política

Germà Bel: "A Espanya, les infraestructures s'executen per a mantenir la nació soldada"

A una entrevista al setmanari El Temps, Germà Bel, un referent en economia, ha insistit en què les infraestructures a l'Estat espanyol estan concebudes sobre una base de "nacionalisme en estat pur".

Germà Bel

"La noció d'igualtat a Espanya es tradueix en el fet que tothom ha d'estar connectat a Madrid. Per això hi ha un aeroport a cada província". D'aquesta manera ha iniciat Germà Bel, catedràtic d'economia a la Universitat de Barcelona (UB), l'entrevista en la qual ha sentenciat que el model espanyol d'infraestructures no està en crisi -tot i l'actual conjuntura política-  perquè "encara que l'estat fes fallida es mantindria la convicció que totes les capitals de província han d'estar connectades amb Madrid, perquè la noció de nació és més potent que no pas la de benestar econòmic o d'economia productiva".

En aquest aspecte, l'entrevistat ha constatat que les infraestructures a l'estat són una qüestió de "com Espanya es veu i s'entén a si mateixa" donat que el país és "premodern" i només es preocupa "d'aparentar": "Hi ha un exemple clar: la prioritat d'Espanya a Brussel·les és el corredor central, no perquè passi per Aragó, sinó perquè passa per Madrid. No s'entén com a prioritat res que no passi per la capital espanyola".

Finalment, Germà Bel ha conclòs que la política d'infraestructures és "nacionalisme en estat absolutament pur" perquè Espanya és un país "amb un grau de nacionalisme sense equivalent a l'Europa occidental".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat