Indica publicitat
Dilluns, 6 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de maig del 2011 | 19:12
Recull de premsa · Política

Knörr: "Unitat abertzale per dinamitar l'estratègia tardofranquista de PP i PSOE"

Això és el que proposa l'exsecretari general d'EA davant la "impresentable" decisió del Suprem, "un tribunal digne d'una dictadura de república bananera".

L'exsecretari general d'Eusko Alkartasuna, Gorka Knörr, ha valorat la decisió del Tribunal Suprem d'impugnar totes les llistes de la coalició Bildu a l'article "L'hora de la unitat abertzale", publicat a Deia. L'autor qualifica la impugnació del TS a Bildu d'"impresentable", basada en un informe del Conseller d'Interior basc "en el que hi ha indicis tan categòrics per desqualificar a possibles "contaminats" en les llistes, com la seva simpatia amb Batasuna fa ni més ni menys que trenta anys o més". "Així s'escriu aquesta vergonyosa història", conclou Knörr.

"Tot això no és sinó el perfeccionament de l'estratègia de Jaime Mayor Oreja per amputar el mapa polític basc, i obtenir una majoria PP-PSOE que mai obtindrien per procediments democràtics", explica l'autor, que afegeix que, de fet, és "el perfeccionament de la primera part de l'estratègia, perquè no s'ha d'oblidar que el somni d'Aznar, Oreja i altres no era altre que l'aconseguir l'eliminació electoral del nacionalisme basc, presentant-lo com connivent amb el terrorisme".

Knörr, a més de recordar que el "nacionalisme/independentisme basc" ha estat històricament un "moviment pacífic", lamenta que "quan tot apunta claríssimament a la desaparició d'ETA [...] ja no val ni tan sols el posicionament ferm contra la violència" de Sortu i Bildu. "Cal impedir la majoria abertzale a Euskadi, costi el que costi".

L'exsecretari general d'EA se solidaritza amb els militants i dirigents d'aquest partit, de Bildu i d'Alternatiba, "víctimes d'un tribunal digne d'una dictadura de república bananera, dit sigui amb tots els respectes als països bananers" i ret "homenatge a tants i tantes militants d'EA que, contra vent i marea, han lluitat durant tants anys, i de vegades patint no només la incomprensió, sinó a més l'agressió directa dels de casa, o la política i judicial de la dels partits i governs espanyols de torn, per defensar tots els drets per a totes les persones".

Per concloure, Knörr diu quina ha de ser l'estratègia del sobiranisme: "és l'hora també del PNB, Aralar i altres forces abertzales. Si es vol, estem a temps de dissenyar una estratègia i signar uns compromisos per fer front a aquesta agressió antidemocràtica tan genuïnament colonialista. Podem i hem de garantir una governança democràtica a Euskadi", conclou. Com? "Garantint un vot abertzale unitari, votant unes llistes en uns municipis i altres en altres, arribant, si cal, a retirar candidatures aquí o allà. I pactant renúncies d'electes fins completar-les amb membres de les candidatures que no s'hagin pogut presentar. La unitat abertzale per dinamitar l'estratègia tardofranquista del PP i del PSOE". "Davant d'una situació com la que esdevé de la sentència del Tribunal Suprem, els abertzales no hem sinó unir forces i fer miques l'estratègia neo-Colonial del PP i del PSOE", finalitza l'autor.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat