Indica publicitat
Dilluns, 21 d'agost del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 d'octubre del 2016 | 13:31
Recull de premsa · Política

Huguet: "No hi haurà canvi de règim a Espanya sense l'emancipació catalana"

En un article al Punt Avui Josep Huguet  afirma que "L'espectacle de l'assassinat polític de Pedro Sánchez passarà a ser estudiat com una mostra dels estrets vincles entre l'aparell del PSOE i la classe dominant espanyola".

I afegeix al respecte "també d'un dels darrers episodis que il·lustren sobre el principi de la fi del règim postfranquista del 77 i de la tercera restauració borbònica. Tot règim, especialment si pretén mantenir una baixa qualitat democràtica, necessita un sistema de partits polítics que aparentin una alternança en el govern. Però que, de fet, comparteixin profunds interessos personals i de classe entre els seus dirigents i quadres territorials"


Així per a Huguet "El PSOE, dominat per una colla que ha entrat a les elits econòmiques gràcies a l'ascensor social de la política, s'ha autoimposat dues limitacions tàctiques que esdevenen un cul-de-sac estratègic. Limitacions que, fins i tot, un jacobí sense fissures com Josep Borrell denunciava per incoherents democràticament. El PSOE no podia parlar amb Podemos perquè era una opció mal vista per l'statu quo. El PSOE no podia asseure's amb cap força independentista".

I respecte això creu que "En ambdós casos obviava que bona part del votant nou a Podemos procedia del desengany d'antics votants del PSOE davant la domesticació del seu antic partit, cada cop més inútil pels treballadors precaris, pels joves sense futur i per les pimes. Un PSOE que en la seva pràctica es veu al costat només de l'aristocràcia obrera, especialment la burocràtica; i al costat dels oligopolis i lluny de l'autèntic lliure mercat. I obviava que els partits independentistes, dels que ara no gosa ni pronunciar el nom, van mantenir majories simples del PSOE. CiU abans de ser independentista. Però ERC, ja essent-ho, va fer president dos cops ZP a Madrid. I Maragall i Montilla a Catalunya, com una aposta, la darrera, perquè el PSOE encetés de veritat el camí federal. No va ser així; i la bandera de l'ultraespanyolisme va passar a mans de la dreta. L'electorat es va dir: millor l'original que la còpia".

Per a Huguet, a més a més,  "La divisió en la direcció del PSOE no obeeix a raons ideològiques o de sentiments nacionals. Obeeix a dissimulats, o no tant, interessos de classe i territorials"  i explica "Per què són Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa i Astúries qui encapçalen la submissió al PP? Perquè les elits d'aquests territoris són les que viuen del clientelisme polític practicat en zones on l'emigració o el creixent envelliment de la població deixen la gent més inactiva i dependent del subsidi o la peonada de torn.


I acaba Huguet "La darrera reflexió és per a la gent de bona fe que encara creu que cal sacrificar el procés de ruptura democràtic català pel bé d'una impossible reforma del règim; renunciar a la república catalana per tal de poder fer un lífting a la monarquia espanyola: No hi haurà canvi de règim a Espanya sense l'emancipació catalana".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat