Indica publicitat
Dilluns, 3 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de març del 2011 | 17:25
Recull de premsa · Política

Imma Tubella: "Per què no expliquem que l'Estat és deslleial i traspassa competències sense diners?"

La rectora de la UOC, Imma Tubella, ha recordat a un article que "som enmig d'una crisi d'abast mundial" i que a cada canvi de govern "hi ha retrets dels uns contra els altres".

Imma Tubella

Per la qual cosa, Tubella ha denunciat que "oblidem fàcilment que la roba bruta val més rentar-la a casa, perquè el desgast que provoca en la imatge general del país és molt cara i, moltes vegades, irrecuperable".

A l'article Nosaltres ho podem fer, a l'AVUI, Tubella ha indicat la importància de "mirar-nos a nosaltres mateixos i la nostra incapacitat col·lectiva de plantar cara" i també  la necessitat de "mantenir la postura el temps que calgui, encara que només sigui per dignitat": "Tenim tendència a triar els pedaços, les renúncies i una falsa prudència més que no pas prendre decisions difícils però necessàries".

L'autora de l'article, en aquest sentit, ha instat a parlar clar per tal de tenir "alguna possibilitat de sortir-nos-en i de recuperar la nostra credibilitat": "Per què no expliquem clarament, molt clarament i documentada, que no tenim diners perquè l'Estat és deslleial amb la Generalitat i li traspassa competències sense traspassar-li els diners per gestionar-les o perquè fa polítiques sense consultar què espera que paguin els altres?". Imma Tubella ha denunciat que "tenim múltiples exemples que hauríem d'explicar, perquè la gent es mereix saber en quin context viu" i ha reiterat la vnecessitat de fer-ho saber per evitar que quedi "la percepció que som un desastre, que no sabem gestionar, que som incapaços de ser eficients i que les autonomies són un luxe massa car per als temps que corren": "La premsa internacional és la imatge que projecta els fets, amb Catalunya al davant de la llista negra".

Finalment, la rectora de la UOC ha explicat que l'actitud "correcta" és la del conseller Andreu Mas-Colell en una reunió recent amb els rectors i rectores: "Després d'haver-nos explicat clarament la situació econòmica, va manifestar: Com ho aprofitem?. Aquesta actitud em va recordar la del president Obama, quan en el seu discurs inaugural, després de parlar dels mals de l'Amèrica que ell havia heretat, deia: Però heu de tenir clara una cosa: ho resoldrem!".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat