Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de maig del 2011 | 17:04
Recull de premsa · Política

Joan B. Culla: "Al discurs exhaust del PSC se'ls ha unit l'embotiment de la capacitat d'autocrítica"

"¿Quin sentit seguir ajornant la inevitable catarsi cinc mesos més, fins a finals d'octubre? Creuen [...] que burxar en els futurs pactes territorials CiU-PP els permetrà sortir del pou?" s'ha preguntat Joan B. Culla.

Joan B. Culla

L'historiador Joan B. Culla ha apuntat cap al PSC, el qual, segons l'autor de l'article Sobre el daltabaix, "al discurs exhaust i a la sobredosi d'arrogància" se'ls ha unit l'"embotiment de la capacitat autocrítica o al·lèrgia a assumir responsabilitats" davant de "fracassos tan flagrants com el de l'Ordenança de Civisme o el de la reforma de la Diagonal".

L'autor de l'article ha dit que
"seria d'una ceguesa suïcida" que tant el PSOE com el PSC creguessin haver trobat en la crisi econòmica i el malestar social derivat d'ella "la gran coartada per explicar la seva naufragi electoral del passat diumenge": "Sens dubte que la crisi hi ha jugat un paper, i que la socialdemocràcia europea porta anys sense nord. [...] Però aquesta erosió de la marca -que els socialistes catalans van tractar d'esquivar dissimulant les sigles, defugint en campanya els líders estatals del PSOE i minimitzant fins i tot la presència dels líders nacionals- no pot ocultar el pes que han tingut en la derrota els errors propis, els vicis adquirits, les inèrcies acumulades al llarg de més de tres dècades d'hegemonia".

"Quins han estat els dos grans missatges del socialisme barceloní durant la passada campanya?" s'ha preguntat Joan B. Culla. "Per una banda -ha explicat l'autor de l'article-presentar a Xavier Trias com un titella d'Artur Mas [...]. D'altra banda, convertir el 22-M en una espècie de referèndum contra les retallades "immorals" (els adjectius són de Rosa
Regàs) que el Govern de la Generalitat vol aplicar per pur plaer sàdic".

Amb aquest panorama, l'historiador ha conclòs:
"Ara que ja s'ha perdut mig any des de la estrepitosa derrota del passat 28 de novembre, quin sentit té seguir aplaçant la inevitable catarsi cinc mesos més, fins i tot finals d'octubre?". "¿No seria millor -ha conclòs- agafar el toro per les banyes, convocar el seu congrés al juliol -si cal, amb caràcter extraordinari-, debatre i aclarir d'una vegada la identitat del partit, i investir un nou lideratge abans de vacances? A no ser, és clar, que el propòsit del aparell sigui ordir una pseudorrenovació que el mantingui tot lligat i ben lligat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat