Indica publicitat
Dissabte, 6 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de abril del 2012 | 18:38
Recull de premsa · Política

Tresserras: "L'alternativa és convocar tot el catalanisme, estimular la mobilització ciutadana i posar-s'hi al capdavant"

"Mas podria aprofitar la moderació nacional del PSC per dissimular la seva pròpia, donar més credibilitat a les polítiques socials i assajar el paper de líder, no del seu partit, sinó de tot el catalanisme".

Joan Manuel Tresserras

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha sentenciat a un article que el govern de CiU no té "gaire marge de maniobra" i que representa "l'etern retorn del peix al cove, però sense peix i sense cove".

A l'article Anticipació política, Tresserras ha dit que "l'assumpció de la recaptació i distribució de tots els impostos no és una qüestió que es pugui resoldre d'una manera simple" però que "l'alternativa és optar per l'audàcia: convocar un front polític ampli (tot el catalanisme), estimular la mobilització ciutadana i posar-s'hi al capdavant". "Quan les raons profundes de la pròpia feblesa són manifestes ─ha explicat─, no hi ha benefici en disfressar-les. I governar tenint com a eix principal les successives retallades, [...] resulta ingrat fins i tot amb l'oposició convalescent".

L'exconseller ha sentenciat que el govern Mas té tres opcions principals: "1) Anar fent i esperar l'ocasió, més avançada la legislatura, de plantar cara al PP per disminuir els costos electorals que el manteniment de l'aliança amb els populars li suposaria. 2) Escenificar aviat el fracàs cantat de la negociació pel pacte fiscal, inflar-se de lleialtat nacional i de compliment de promeses electorals i convocar eleccions anticipades per aspirar -malgrat les retallades- a una més ampla majoria. 3) Convocar el PSC, fer-li veure que seria la principal víctima d'unes eleccions anticipades i, assegurat el seu suport, parlar amb ERC, ICV... i fer un canvi radical d'aliances: proposar la constitució d'un govern d'unitat catalanista de perfil presidencialista i plantejar una confrontació directa amb el govern Rajoy".

En el tercer escenari, segons l'autor de l'article, Mas "podria aprofitar la moderació nacional del PSC per dissimular la seva pròpia, donar més credibilitat a les polítiques socials i assajar el paper de líder, no del seu partit, sinó de tot el catalanisme". "Els lideratges es forgen en circumstàncies difícils ─ha conclòs─. [...] Una presidència aplicada, que vulgui combinar eficàcia gestora amb intel·ligència tàctica (totes dues encara per demostrar), no assegurarà un lideratge sòlid i perdurable. Caldrà alguna cosa més. La conjuntura exigeix una molt bona defensa política dels interessos catalans. [...] El sentit d'anticipació és l'atribut indispensable d'una bona defensa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat