Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de maig del 2011 | 17:43
Recull de premsa · Política

M. Llansana: "A ERC li cal un nou líder i que els militants treballin units per guanyar"

La filòloga i periodista Marina Llansana ha sentenciat que Esquerra "ha perdut la frescor de fa uns anys i ha pagat molt cars els pactes amb el PSC".

Marina Llansana

Barcelona · "Què farà ERC?" s'ha preguntat Llansana a un article a l'Ara. "Tot i que ha aguantat als municipis petits i mitjans, i segueix sent la tercera força en nombre de regidors, s'ha enfonsat a la Catalunya metropolitana" ha sentenciat. "El vot que ERC havia agafat prestat de CiU el 2003 després del Pacte del Majestic, ha tornat a casa del pare. Esquerra ha perdut la frescor de fa uns anys i ha pagat molt cars els pactes amb el PSC" ha sentenciat l'autora de l'article El postpartit electoral.

Marina Llansana s'ha autoinculpat de l'enfonsada dels republicans "(tots ens som, tots hi érem, tots ho vam subscriure)" i ha instat a una "urgent renovació de la cúpula": "Cal assenyalar un nou líder que sigui capaç d'il·lusionar i de sumar, que pugui promoure un debat ideològic de fons, una cara nova que no arrossegui la motxilla de cap dels antics  sectors interns, que aparqui vells antagonismes entre independentistes i que alhora sigui capaç de guanyar vots al Baix Llobregat". Llansana ha fet èmfasi, també, en la militància i en la seva capacitat de "treballar unida per guanyar eleccions en lloc de treballar dividida per guanyar congressos".

L'autora de l'article s'ha qüestionat, alhora, què farà el PSC després de les eleccions al Parlament de Catalunya del 28-N, que "van ser un plebiscit anti-tripartit del qual només va sortir viu ICV-EUiA", i després de les eleccions del dia 22, que van ser la "primera gran derrota del PSC en unes municipals" i la "rèplica contundent del terratrèmol del 28-N". "Per primera vegada -ha sentenciat Llansana- se senten veus demanant canvis al carrer Nicaragua. El país necessita pallaquistes al PSC, nous dirigents que entenguin la relació PSC-PSOE com l'entenia JosepPallach, que sempre es va oposar a la integració del socialisme català al PSOE".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat