Indica publicitat
Dimecres, 3 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de maig del 2011 | 17:26
Recull de premsa · Política

M. Llansana: "Les vegueries tenen lògica en l'era de les retallades perquè redueixen burocràcia i càrrecs"

"Aturant la llei de vegueries CiU té la vida més fàcil perquè s'estalvia enfrontar-se amb el govern espanyol, però frena una conquesta històrica del catalanisme incomplint el seu propi programa electoral" ha sentenciat Marina Llansana.

Marina Llansana

La periodista i filòloga Marina Llansana ha denunciat que CiU, amb la paralització de la llei de vegueries, "deixa Catalunya instal·lada permanentment en l'organització territorial espanyola".

A l'article Rèquiem per les vegueries, Llansana ha insistit en que "no és justa" la decisió de l'actual govern de deixar de banda l'aplicació d'aquesta llei perquè l'aposta de les vegueries "era una aposta pels territoris, per la descentralització del poder, per l'acostament de l'administració als ciutadans" i perquè aquesta llei respon a "les necessitats actuals d'un país que hauria de ser més equilibrat".

"No només fem un pas enrere -ha continuat l'autora de l'article- en les conquestes del catalanisme polític sinó que també perdem l'oportunitat d'organitzar-nos d'una manera més simple i perdem l'oportunitat de fer justícia amb el territori". Llansana ha conclòs que les quatre províncies espanyoles "no s'han adequat mai a les realitats territorials catalanes" i ha sentenciat que en l'era de la retallada aquesta seria "una de les millors maneres d'estalviar: suprimir una capa de l'administració i reduir els càrrecs polítics".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat